Landets højest profilerede restauranter lever på milliardærs nåde – dugfriske tal afslører blodbad i Københavns gastronomiske elite

En række dugfriske regnskaber fra flere af hovedstadens mest profilerede restauranter viser sort på hvidt, hvordan coronakrisen trods kompensationspakker har sendt branchen i knæ. Blandt få undtagelser findes den evigt gyldne Kiin Kiin-koncern og bøfkæden MASH, der har fået styr på forretningen.

Stifter og ejer af Madklubben, Anders Aagaard, har i flere år landet store overskud på sine mange restauranter. Men i 2020 kom coronakrisen og resulterede i et underskud på næsten 16 millioner kroner. Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

At coronakrisen ville blive livstruende for store dele af oplevelsesindustrien stod lysende klart allerede få uger inde i den første nedlukning i marts sidste år, da selskaberne bag de Michelin-hædrede Kadeau-restauranter i København og på Bornholm samt en række andre aktiviteter gik konkurs med et brag.

Kendte investorer endte med at strømme til og lade selve Michelin-restauranterne genopstå af asken, men i en branche, som i forvejen var presset af hård konkurrence, er det langt fra kun Kadeau, der er økonomisk sendt i knæ efter 2020.