Landbruget hårdt ramt af konkurser i 2015

Antallet af konkurser i det danske landbrug er nu det højeste siden midten af 1990'erne, og det får bankerne til at muge ud.

Nye tal fra rådgivningscenteret Sege afslører, at omkring hvert syvende landbrug befinder sig i en konkursmæssig højrisikozone, hvor bankerne fristes til at give op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye tal fra rådgivningscenteret Sege afslører, at omkring hvert syvende landbrug befinder sig i en konkursmæssig højrisikozone, hvor bankerne fristes til at give op.

Det skriver Børsen.

- Vi går langt for at sikre, at vores landmænd har den likviditet, der skal til for at drive deres forretning. Men på et tidspunkt kan man komme i en situation, hvor både vi og landmændene ikke kan se en realistisk mulighed for at at skabe positiv drift i virksomheden igen. Og hvis man kommer i den situation, så er det nødvendigt at stoppe, siger Klaus Skjødt, der er administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland.

Sidste år havde Sparekassen Kronjylland en eksponering på 11 pct. over for landbrug og fiskeri.

Det danske landbrugs samlede gæld er nu løbet op i 371 mia. kr - det højeste niveau nogensinde registreret. Den store gæld har over de seneste 12 måneder, målt ved udgangen af november, været med til at skubbe 159 landbrug ud over konkurskanten.