Landbruget håber på en ny Karen Hækkerup

Den nye fødevareminister, Dan Jørgensen, vil gøre klogt i at fortsætte Karen Hækkerups linje, lyder det fra foreningerne Landbrug & Fødevarer samt Bæredygtigt Landbrug.

Foto: Morten Stricker. Martin Merrild formand for Landbrug & Fødevarer håber på, at den nye fødevareminister fortsætter hvor sin forgænger slap.
Læs mere
Fold sammen

Skal den nye fødevareminister, Dan Jørgensen (S), gøre sig forhåbninger om at få landbrugets accept, bør han fortsætte sin forgænger, Karen Hækkerups (S), linje. Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer, der ikke er tilfreds med at måtte vinke farvel til Karen Hækkerup efter blot fire måneder med hende i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

»Jeg er rigtig træt af, at vi skal have en ny minister efter kun fire måneder. Vi har været rigtig glade for Karen Hækkerup, som har kastet sig ud i embedet med et kæmpe engagement, en stor energi og en konstruktiv holdning til landbruget. Der ligger mange presserende opgaver, der skal løses, så for at sige det ligeud er det da en træls situation, at vi nu skal til at have en ny minister, men sådan er det,« siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Dog er Martin Merrild overbevist om, at Dan Jørgensen nok skal gøre alt, hvad han kan for at fortsætte Karen Hækkerups arbejde.

»Vi kender Dan Jørgensen som en energisk politiker, og vi går ud fra, at han fortsætter der, hvor Karen Hækkerup slap. Han har været meget optaget af blandt andet dyrevelfærd i sit arbejde i Europa-Parlamentet, men jeg er da helt sikker på, at han lynhurtigt vil få et mere nuanceret syn på sit embede, så snart han sætter sig i fødevareministerstolen og kommer ud i erhveret og får en oplevelse af, hvad der foregår i det rigtige landbrug,« siger formanden.

Også foreningen Bæredygtigt Landbrug kommer til at savne den afgående fødevareminister.

»Det er klart, at med de gode signaler, Karen Hækkerup har sendt ud, og den linje, hun har lagt, ville det have været rart at se hende fortsætte og få lov at udmønte det i praksis,« lyder det fra formand Flemming Fuglede Jørgensen i en pressemeddelelse.

Dan Jørgensen har med sit politiske fokus på miljø og dyrevelfærd ikke været så optaget af erhvervsdelen af landbruget modsat sin forgænger, der har arbejdet meget for øget produktion og vækst i landbruget.

»Vi håber, at Dan Jørgensen vil holde Karen Hækkerups fokus på vækst, og vi vil gerne samarbejde med ministeren for at fortsætte den positive linje for erhvervet, så det fortsat kan yde til fordel for det danske samfund,« siger Flemming Fuglede Jørgensen.