Landbruget får egen TV-udbyder

Endnu en koncern skal kæmpe om danskernes TV-signal. Dansk Landbrugs Grovvareselskab – DLG – vil nu udbyde TV.

Grovvare-koncernen DLG vil nu sende TV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det analoge TV-signal slukkes den 31. oktober, kan danskerne købe deres TV-pakke hos grovvarekoncernen DLG. Lanceringen sker i samarbejde med TDC og Viasat.

”Det er helt naturligt for os, at vi tilbyder vores kunder, at kunne fortsætte med at se TV, når det analoge signal stopper til november,” siger Keld Kruse, administrerende direktør i DLG Tele til Business.dk.

DLG Tele, der også tilbyder fastnet- og mobiltelefoni, ejes af Telia og DLG.

Kamp om kunder på landet
Når DLG pludselig vil til at udbyde TV, skyldes det, at mange analoge husstande stadig ikke har besluttet sig for, hvor de skal få TV fra, når de tanaloge signal forsvinder. Grovvarekoncernens nye alternativ henvender sig da også primært til de eksisterende kunder, hvoraf størstedelen bor på landet.

”Det kan måske virke mærkeligt, at et grovvareselsakb nu skal til at udbyde TV. Men vi mener, at vi har en fordel i at kunne give vores kunder hele pakken, og vi tror bestemt på, at vi får vores del af markedet,” siger Keld Kruse.

Ifølge Gallups tal mangler lige under 200.000 husstande at tage stilling til, hvem de vil købe TV af, når det bliver nødvendigt med en digital modtagerboks eller en fladskærm med indbygget digital tuner, for at kunne se fjernsyn. Og det er altså disse husstande, der nu skal kæmpes om. Den foreløbige målsætning fra DLG lyder på at kapre 15-20 procent af de ubeslutsomme.

”Vi vil tilbyde vores samlede pakke til eksisterende kunder, men selvfølgelig vil vi også gerne have nye. Hvis vi kan sælge TV-signal til de 225.000 kunder, vi har i dag, så er jeg glad,” siger DLG-direktøren.

Kanalerne bliver de samme, som udbydes af Viasat. Men om DLGs tilbud bliver billigere, vil Keld Kruse ikke ud med. Priserne kommer til at ligne Viasat- og TDCs, fortæller han.

Canal Digital ikke skræmt
For at kunne nå flest kunder vil DLG tilbyde både bredbånd i samarbejde med TDC og parabol-TV i samarbejde med Viasat.

Projektet søsættes i et konkurrencepræget marked, hvor blandt andre det Telenor-ejede Canal Digital, Boxer og Telia kæmper om de kunder, der bliver berørt af signal-lukningen.

Administrerende direktør i Canal Digital, Jens B. Arnesen, har svært ved at få øje på det interessante ved DLGs lancering.

”Det lyder, som om DLG er blevet en afsætningskanal for Viasat. Jeg kan ikke se, at det flytter noget i markedet,” siger han.

DLG TV lanceres den 1. september.

Fakta: Lidt klogere på TV
Digitalt TV giver et bedre billedsignal og en bedre lyd ( sammenlign med lyden fra et analogt kassettebånd i forhold til en digital CD).

Når det digitale TV-signal skal omsættes, kræver det en omformer ("tuner") pr.

fjernsyn og pr. DVD-/ videooptager.

Mange fladskærmsfjernsyn har omformeren indbygget, men det er vigtigt, at det er den rigtige type af omformer: Får man TV via antenne, skal man bruge en DVB-Tomformer.

Får man TV via kabel, skal der være en DVB-C-omformer.

Får man TV via satellit, skal der være en DVB-S-omformer.