Landbobank-boss: Jeg er direktør for Danmarks bedste bank

Fremgangen fortsætter ufortrødent for Ringkjøbing Landbobank, der igen, igen har løftet sig på alle væsentlige regnskabsparametre i det regnskab for tredje kvartal, som succesbanken har fremlagt onsdag morgen.

John Fisker, direktør Ringkjøbing Landbobank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det er i høj grad administrerende direktør John Fisker, som får æren for fremgangen, og derfor er han også blevet sat i forbindelse med en topstilling hos konkurrenten Jyske Bank. Men John Fisker selv afviser rygterne.

»Jeg er direktør for Danmarks bedste bank, og større ambitioner kan man simpelthen ikke have,« slår han fast over for Ritzau Finans.

Nettorenteindtægterne har banken med John Fisker i direktørstolen i årets tredje kvartal løftet til 169 mio. kr. i forhold til samme periode året før, mens overskuddet før skat er hævet til 170 mio. kr. fra 127 mio. kr.

»Det er et tredje kvartalsregnskab og sådan set og så de første ni måneder som vi er rigtig glade for.«

»Alle hovednøgletallene er lige der, hvor vi gerne vil have dem,« påpeger John Fisker.

Han hæfter sig især ved, at bundlinjen i kvartalet er boostet til 137 mio. kr. fra 98 mio. kr. Ser man over perioden, der dækker årets første ni måneder, er der tale om et løft af resultatet før skat på 11 pct., hvilket forrenter egenkapitalen med 21 pct. p.a.