Lampeklenodie sigter mod fondsbørsen

Louis Poulsen, der producerer PH-lampen, kan blive børsnoteret inden år 2020, hvis det går som selskabets nye ejer håber. Investeringer i produktudvikling, markedsføring og ekspansion på fremmede markeder skal gøre drømmen realistisk.

Allan Bach Pedersen (th.) og managing partner Jan Johan Kühl fra kapitalfonden Polaris er mændene, der skal sætte gang i væksten og en mulig børsnotering. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks bedst kendte belysningsvirksomhed, Louis Poulsen Lighting, kan se frem til kraftig salgsfremgang og en børsnotering inden for ganske få år. Det er drømmescenariet hos selskabets nye ejer kapitalfonden Polaris, der for få dage siden købte Louis Poulsen fra italienske Targetti Sankey.

De kommende år skal både omsætning og indtjening hæves betydeligt hos Louis Poulsen, lyder det fra kapitalfonden, hvor ledende partnere har besluttet sig for at investere ambitiøst i den danske lampevirksomhed, der har rettighederne til kendte klassikere fra PH og Arne Jacobsen. Der vil blive investeret i både produktudvikling, markedsføring og ekspansion på fremmede markeder, fastslår managing partner i Polaris Jan Johan Kühl over for Berlingske Business. Han sender tilmed et signal om, at investeringerne kan blive store.

»Hvis projekterne er rigtige, og vi kan se, at der er afsætning i dem, så er finansieringskilden næsten uendelig. Vi kan med vores investeringer accelerere nogle ting, når der kommer gode ideer på bordet,« siger han til avisen.

Samtidig åbner han for, at Louis Poulsen kan være på vej tilbage på Fondsbørsen i København.

»Hvis vi får godt gang i væksten, er det en mulighed,« siger Jan Johan Kühl.Det vil forudsætte, at I når en omsætning i nærheden af en mia. kroner?

»Ja, deromkring,« siger Jan Johan Kühl om Louis Poulsen, der i 2013 nåede en omsætning på i nærheden af 675 mio. kroner.

Matas’ succesfulde børsnotering for få måneder siden har givet ham fornyet håb om, at det bliver muligt at sende et selskab som Louis Poulsen ind på den danske fondsbørs med en tilpas høj værdisættelse.

»Vi er enormt glade for den gode børsnotering, som Matas oplevede. Processen viste, at et selskab, som ikke var så langt fra der, hvor vi kan udvikle nogle af vores virksomheder hen, det kunne børsnoteres og også med en rimelig fornuftig prissætning og en god interesse,« siger Jan Johan Kühl og tilføjer:

»Så det sætter da tanker i gang om, at børsvinduet er ved at åbne sig igen, og man godt kan drømme sig til, at Louis Poulsen kan komme på børsen igen,« siger han med henvisning til, at Louis Poulsen var på Fondsbørsen frem til 1999, hvor selskabet blev købt af investeringskonsortiet Polaris og HD Invest.

En lang række omstændigheder skal dog være opfyldt før Polaris vil forsøge at børsnotere Louis Poulsen, understreger Jan Johan Kühl.

»Så det er ikke en plan for nuværende. Men jeg kan ikke afvise, at det sker. For Louis Poulsen har lidt samme karakteristika som Matas på den måde, at det er lidt en form for hvermandseje. Næsten alle kender dets brand, og de fleste har et af selskabets produkter derhjemme,« siger han.

Louis Poulsen Lighting A/S er særdeles godt kendt hos Polaris, der også ejede lampeselskabet fra 1999 til 2007, og det er på den baggrund, at kapitalfonden allerede nu tør fortælle om det potentiale, som den ser i virksomheden.

Når Polaris køber virksomheder sker det med målet om at forbedre virksomheden, øge dens værdi betydeligt og sælge den videre inden for fem år med fortjeneste. Denne målsætning gælder også for købet af Louis Poulsen.