Lalandia trækker Parkens bundlinje i plus

Det går fremad for Parken Sport & Entertainment, der klarede sig bedre både på top og bund i årets første kvartal. Den voksende omsætning tilskrives særligt Lalandia, fortæller selskabet i sit regnskab.

Foto: Anders Kjærbye

Omsætningen udgjorde 253,6 mio. kr. mod 231,1 mio.kr. i samme periode sidste år. Stigningen på 22,5 mio. kr. skyldes næsten udelukkende Lalandia, hvor omsætningen voksede med 21,1 mio. kr.

»Fremgangen kan primært henføres til et højere antal gæster i de tre første måneder af 2016 sammenholdt med samme periode i 2015. En fremgang, der blandt andet kan tilskrives en travl vinterferie, samt at påsken faldt i første kvartal i år - hvor påsken lå i starten af april i 2015«, skriver Parken i regnskabet.

Selskabets primære resultat blev samtidig forbedret til 13,4 mio. kr. Sidste år var posten et underskud på 33,3 mio. kr.

Nettooverskuddet sneg sig lige op i det positive. Det blev på 0,3 mio. kr. mod underskuddet på 34 mio. kr. i første kvartal 2015.

Transferaktiviteter pynter

Selskabet fortæller, at resultatet af transferaktiviteter pynter hos F.C. København. De var et plus på 23,4 mio. kr. mod et underskud på 12,6 mio.kr. i samme periode sidste år. Udviklingen skyldes højere avance fra salg af kontraktrettigheder, skriver Parken.

Dog faldt omsætningen i forretningsområdet F.C. København & Stadion med 3,7 mio. kr. i forhold til samme periode for et år siden. Det skyldes først og fremmest et fald i antallet af arrangementer, forklarer Parken.

Fitness.dk's omsætning udgjorde 114,7 mio.kr., og det er 2,6 mio.kr. højere end samme periode sidste år. Underskuddet i forretningsdelen var dog på 6,1 mio. kr. sammenlignet med sidste års underskud på 6,5 mio. kr.

Parken Sport & Entertainment fastholder forventningerne til 2016 om et resultat før skat på 45-55 mio. kr. og en omsætning på 1200-1250 mio. kr.