Lalandia trækker Parkens bundlinje i plus

Det går fremad for Parken Sport & Entertainment, der klarede sig bedre både på top og bund i årets første kvartal. Den voksende omsætning tilskrives særligt Lalandia, fortæller selskabet i sit regnskab.

Foto: Anders Kjærbye
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen udgjorde 253,6 mio. kr. mod 231,1 mio.kr. i samme periode sidste år. Stigningen på 22,5 mio. kr. skyldes næsten udelukkende Lalandia, hvor omsætningen voksede med 21,1 mio. kr.

»Fremgangen kan primært henføres til et højere antal gæster i de tre første måneder af 2016 sammenholdt med samme periode i 2015. En fremgang, der blandt andet kan tilskrives en travl vinterferie, samt at påsken faldt i første kvartal i år - hvor påsken lå i starten af april i 2015«, skriver Parken i regnskabet.

Selskabets primære resultat blev samtidig forbedret til 13,4 mio. kr. Sidste år var posten et underskud på 33,3 mio. kr.

Nettooverskuddet sneg sig lige op i det positive. Det blev på 0,3 mio. kr. mod underskuddet på 34 mio. kr. i første kvartal 2015.

Transferaktiviteter pynter

Selskabet fortæller, at resultatet af transferaktiviteter pynter hos F.C. København. De var et plus på 23,4 mio. kr. mod et underskud på 12,6 mio.kr. i samme periode sidste år. Udviklingen skyldes højere avance fra salg af kontraktrettigheder, skriver Parken.

Dog faldt omsætningen i forretningsområdet F.C. København & Stadion med 3,7 mio. kr. i forhold til samme periode for et år siden. Det skyldes først og fremmest et fald i antallet af arrangementer, forklarer Parken.

Fitness.dk's omsætning udgjorde 114,7 mio.kr., og det er 2,6 mio.kr. højere end samme periode sidste år. Underskuddet i forretningsdelen var dog på 6,1 mio. kr. sammenlignet med sidste års underskud på 6,5 mio. kr.

Parken Sport & Entertainment fastholder forventningerne til 2016 om et resultat før skat på 45-55 mio. kr. og en omsætning på 1200-1250 mio. kr.