Lalandia overvejer milliard-indtog i Sverige

En investering i et svensk Lalandia-feriecenter vil løbe op i omkring 1 mia. kr. Og derefter venter der "en god forretning" på den anden side, siger Lalandias administrerende direktør, Jan Harrit.

Direktøren venter, at der vil gå omkring et halvt til et helt år, før Lalandia kan melde endeligt ud om, hvorvidt feriecentret bliver en realitet. Fold sammen
Læs mere

Lalandia, der er en del af Parken Sport & Entertainment, kunne tidligere onsdag fortælle, at det har indgået en hensigtserklæring med Motala Kommune om at undersøge mulighederne for at etablere et feriecenter i kommunen, der ligger sydvest for Stockholm.

»Hvis vi vælger at gå ind i Sverige, så er der ingen tvivl om, at det bliver en god forretning for os. Vi har en del erfaring med de feriecentre, som vi driver i forvejen, og meget af den synergi kan vi tage med til Sverige,« siger Lalandias direktør.

Det er fortsat tidligt i processen, men skulle beslutningen om et feriecenter blive taget, så vil der være tale om en betydelig investering.

»Vi ved, at hvis vi skal etablere et kombineret feriecenter og feriehuse, så taler vi om omkring 1 mia. kr.,« siger Jan Harrit.

POPULÆRT BLANDT SVENSKERE

Når valget er faldet på Sverige, som det første sted at etablere sig uden for Danmarks grænser, så skyldes det, at der allerede i dag er en del svenskere, der tager turen forbi Lalandia i Danmark.

»Vi ved, at det koncept, vi tilbyder, også er populært blandt svenskere, og i Sverige er der ikke noget tilsvarende, og vi har nu fået en mulighed for at etablere os i Sverige på et sted, der er rimelig tæt på Stockholm, hvor vi ikke får så mange gæster fra i dag,« fortæller Jan Harrit.

Det var Motala Kommune selv, der kontaktede Lalandia med henblik på et samarbejde. Nu bliver det undersøgt, om Lalandia kan erhverve den ønskede jord til at bygge på, samt om det er muligt at opnå de nødvendige godkendelser.

Direktøren venter, at der vil gå omkring et halvt til et helt år, før Lalandia kan melde endeligt ud om, hvorvidt feriecentret bliver en realitet.

Et feriecenter i Sverige udelukker ikke, at Lalandia også vil udvide i Danmark, sådan som Parken tidligere har talt om.

»Det ene udelukker ikke det andet. Vi vil stadigvæk være åbne over for yderligere etableringer i Danmark,« fastslår Jan Harrit.

Lalandia har i forvejen feriecentre i Rødby og Billund.