Lagkagehuset hyrer dansk chef og gør klar til international vækst

Ny chef for den danske del af Lagkagehuset skal skærpe bagerkædens fokus på at vokse uden for Danmark

Foto: PR. lagkagehuset London
Læs mere
Fold sammen

Lagkagehuset, der netop er blevet solgt til kapitalfonden Nordic Capital, henter ny chef til den danske del af bagerkæden. Det betyder, at topchef Jesper Friis fremover kan fokusere på at få bredt konceptet udenfor Danmark.

”Vi skal have mere fokus på den internationale ekspanision. Vi startede i London, og det går rigtigt godt. Nu skal vi kigge på hvordan vi kommer videre både i London og andre steder. Vi kigger flere steder,” siger adm. direktør i Jesper Friis.

Fremover overtager 53-årige John A.Tørnæs ansvaret for den danske del af virksomheden. Han kommer til stillingen fra en post som adm. direktør i Nordisk Film Biografer.

Lagkagehuset blev i slutningen af juni solgt til den svenske kapitalfond Nordic Capital efter en årrække med den norske fond FSN som ejer. Mens FSN ejede virksomheden har Lagkagehuset åbnet to butikker i London under navnet Ole & Steen Lagkagehuset.

Tanken er nu, at konceptet skal udbrede yderligere og blandt andet har USA været nævnt.

John A. Tønnes blev ansat i mediekoncernen Egmont, som ejer Nordisk Film, i 1993. Han kom til Nordisk Film Biografer i 1998 og har siden 2001 været adm. direktør.

»Jeg har haft mange gode år i Egmont og Nordisk Film. Vi har en fantastisk arbejdsplads med gode værdier, gode produkter og passionerede kolleger. Det bliver det svært at sige farvel til, men efter snart 20 år med biografrelateret forretning har jeg fået en mulighed for at prøve kræfter med en ny type virksomhed, hvor værdierne, produkterne og passionen også er i højsædet. Det har jeg ikke kunnet sige nej til,« udtaler John. A. Tønnes i en pressemeddelelse fra Nordisk Film.

Lagkagehuset begyndte med et enkelt bageri på Christianshavn i København i 1991, og er siden vokset til over 60 butikker.