Læsø Fiskeindustri vil investere millioner

Nyt produktionsanlæg skal sikre konkurrencekraften, og fastholde industriproduktion midt i Kattegat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Læsø Fiskeindustri A/S har besluttet at investere cirka 10 millioner kroner i nyt topmoderne indfrysnings- og pakkeanlæg på Læsø samt på virksomhedens fabrik i Skagen, det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Det overordnede formål er at styrke vores konkurrencekraft her i Danmark, fortæller bestyrelsesformand Gregers Jacobsen til avisen.

- Det er vores vurdering, at frosne jomfruhummere også i årene fremover vil udgøre selskabets absolutte hovedprodukt, men for at kunne fastholde konkurrenceevnen her i Danmark er det afgørende, at vi konstant er på forkant med de tekniske muligheder der findes.

Læs også: EU-tilskud sikrer lakse-eventyr på Læsø

Bliver på Læsø

Læsø Fiskeindustri har udover afdelingen i Skagen også et produktionsanlæg i Peterhead på den skotske østkyst. Også her har virksomheden udviklet et nyt - og lignende anlæg. Fabrikken på Læsø er naturligt udfordret, af fragtomkostninger i forbindelse med færgetransporten, men ifølge bestyrelsesformanden er investeringen et håndfast udtryk for, at virksomheden fortsat vil have aktivitet på fødeøen.

- Der er i historisk perspektiv tale om den næststørste investering i Læsø Fiskeindustris historie, og med beslutningen sender vi samtidig et klart signal om, at Læsø Fiskeindustri ikke er på vej væk fra Læsø, siger Gregers Jakobsen til Nordjyske og fortsætter:

- Der er helt klart udfordringer ved at bibeholde en industriel produktion på en ø midt i Kattegat, men det er udfordringer som vi tror på kan overvindes, selv om de ikke bliver mindre i takt med færre lokale fartøjer. Men Læsø Fiskeindustri og Læsø hører sammen, og vi tror altså på, at der også fremover kan skabes en fornuftig forretning ved forarbejdning af hummere på Læsø.

Læs også:

Lav timeløn i østen skal redde Læsø Sydesalt

Masser af penge i fiskeopdræt