Lærere tjener til pension på børnearbejde

Både Lærernes Pension og Pædagogernes Pensionskasse, PBU, investerer millioner i virksomheder, der anvender børnearbejde. Det ryster flere lærere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drengebørn fra Liberia, der slæber 30 kilo tunge spande fyldt med gummi til produktion af dæk for Firestone. Pigebørn i Bangladesh på 11 år, som 14 timer om dagen producerer undertøj til Wal-Mart.

Det lyder som en uhyggelig historie, og er det også for pensionskasserne for lærere og pædagoger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Både Lærernes Pension og Pædagogernes Pensionskasse, PBU, investerer millioner i virksomheder, der anvender børnearbejde. Det viser en opgørelse, som organisationen DanWatch har foretaget for bladet Kommunen.

Flere lærere, som bladet Kommunen har talt med, er rystede over, at deres pensionspenge bruges til at støtte virksomheder, der udnytter børn og ødelægger naturen.

DanWatch har undersøgt den etiske profil for i alt fem pensionskasser med offentligt ansatte. Foruden de to nævnte er det PenSam, PensionDanmark og Sampension. Tilsammen har de fem kasser investeret mindst 516 millioner kroner i virksomheder på DanWatch' liste over uetiske virksomheder./ritzau/