Lærere og sygeplejersker får penge tilbage fra forsikringen

Det har været et så godt år i LB Forsikring, at medlemsgruppen bestående af blandt andre lærere, pædagoger og sygeplejersker kan se frem til en rekordstor overskudsdeling på 153 mio. kr. samt billigere forsikringer.

Anne Mette Toftegaard, adm. direktør i LB Forsikring, er klar med en stor check til selskabets 360.000 medlemmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2014 var et år med få forsikringsskader, og det kommer nu kunderne i LB Forsikring til gode i form af en rekordstor overskudsdeling på 153 mio. kr. Derudover kan LB Forsikrings 360.000 kunder se frem til billigere husforsikringer.

Det oplyser LB Forsikring, der er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab med Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og FDM Forsikring samlet i én koncern.

Overskudsdelingen kommer i forbindelse med LB Forsikrings årsregnskab for 2014, der viser en fremgang på toplinjen, hvor bruttopræmieindtægterne før anciennitetsrabat er steget med 96,9 mio. kr. til 2.539,5 mio. kr. Samtidig er bruttoerstatningsudgifterne faldet med 99,7 mio. kr. til 1.865,8 mio. kr. primært på grund af færre skader end normalt.

Samlet set ender LB Forsikring ud med et resultat på godt 355 mio. kr. i 2014 mod knap 250 mio. kr. i 2013. LB Forsikring tilbagebetaler 25 pct. af forsikringsdrift såvel som investeringsvirksomhed, således at der i år gives 153,1 mio. kr. tilbage i form af overskudsdeling til medlemmerne.

»Vi er meget tilfredse med resultatet for 2014. Vi har fået flere medlemmer, øget antallet af policer, øget overskuddet, haft et godt investeringsresultat og formået at gøre det samtidig med at bibeholde branchens laveste omkostningsprocent,« siger Anne Mette Toftegaard, adm. direktør i LB Forsikring i en meddelelse.

Hun siger videre, at medlemmernes tilfredshed er det vigtigste for LB Forsikring, mens hun henviser til diverse undersøgelser, der placerer LB Forsikring som det selskab, der scorer bedst på skadebehandling og på en række kundetilfredshedsparametre.

Netop fordi LB Forsikring er medlemsejet, er det medlemmerne der får gavn af de gode forsikringsresultater. Det betyder også, at medlemmerne kan se frem til billigere husforsikringer.

»Vi ser vores forretning som et lukket kredsløb, til fordel for vores medlemmer. 2014 har givet et godt økonomisk resultat og det skal vores medlemmer nyde godt af. Som følge af det har vi sat prisen på vores husforsikring ned i 2014, og derudover vil vi i år uddele det største beløb nogensinde i overskudsdeling. Ved at skabe større synlighedfor vores forretningsmodel og samtidig sikre at vi er relevante overfor vores medlemsgrupper, tror vi på, at vi kan nå vores ambitiøse mål om at vokse med 20% i antallet af policer frem til 2018,« siger Anne Mette Toftegaard.