Læger: Fjern private sundhedsforsikringer

Skattefordelene ved at give medarbejdere en privat sundhedsforsikring skævvrider sundhedsvæsnet. Lægerne vil have den fjernet.

Læs mere
Fold sammen
De private sundhedsforsikringer, betalt af arbejdsgivere, stormer frem i Danmark. Det samme gør andelen af danskere, der med forsikringen i hånden kan komme foran i hospitalskøen og modtage hurtigere behandling end resten af befolkningen.

Men sådan bør det ikke være, mener et flertal af landets yngre læger i en rundspørge, som Politiken har gennemført.

Ud af de 1206 svar erklærer 60 procent sig helt eller delvis enige i, at den private sundhedsforsikring bør afskaffes. 11 procent er delvis eller helt uenige i, at fradraget skal fjernes.

- Fradragsretten giver større ulighed i sundhedsvæsnet, siger formand for Yngre Læger Lisbeth Lintz Christensen, der godt forstår den høje andel af utilfredse læger.

- De, som har privat sundhedsforsikring, får nogle unfair fordele. Skatteyderne er med til at finansiere, at nogle få kommer foran i hospitalskøen på bekostning af resten af befolkningen.

Det afviser Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, som ikke er klar til at afskaffe skattefordelene.

- Lægerne behøver ikke være så bekymrede, for størsteparten af, hvad sundhedsforsikringen anvendes til, er fysioterapi og massage, som er med til at holde medarbejderne på arbejdspladsen, siger hun.

/ritzau/