Låneportal satser på lån til erhvervsbyggeri

Låneportalen UdenomBanken, der er baseret på lån fra bruger til bruger, vil nu satse på lån til erhvervsejendomme. UdenomBanken har netop formidlet et lån på 17 mio. kr. til en erhvervsejendom i hovedstadsområdet.

Låneportal satser nu på erhvervsejendomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

På en måned har ejendomsinvestorer ansøgt om lån for over 200 mio. kr. hos låneportalen UdenomBanken, og det får nu portalen til at satse på markedet for erhvervsejendomme.

UdenomBanken er én blandt de alternative finansieringskilder til banken, der langsomt skyder frem, og som oftest er baseret på lån fra bruger til bruger - også kaldet peer to peer-lån.

Ifølge UdenomBanken, der fungerer som mellemstation for pengene, har det hidtil primært været private, der har henvendt sig for at få finansieret boligkøb, men den stigende interesse for finansiering af erhvervsejendomme får nu låneportalen til at satse på dette område.

»Udlånsplatforme kan løse nogle sager, som bankerne enten ikke kan løse, eller som de løser for langsomt. Hos pengeinstitutterne skal ejendomsprojekterne passe ind i et skema, mens vi kan vurdere hver case individuelt. Det giver os en stor fordel i forhold til bankerne,« siger Frederik Rovsing, bestyrelsesformand i UdenomBanken.

I september blev det første ejendomsinvestorlån gennemført via UdenomBanken, og det var et lån på 17 mio. kr. til køb af en erhvervsejendom i hovedstadsområdet. Låneportalen, der det seneste år har formidlet lån for over 170 mio. kr., slår sig på at være hurtigere i sagsbehandlingen end bankerne.

»Der er ofte rift om den gode handel på markedet for erhvervsejendomme, og investorerne har brug for hurtig adgang til penge. Her har udlånsplatforme en stor fordel i forhold til bankerne, hvor låneprocessen er meget langsommelig. Vi kan håndtere og udstede lånet i løbet af kortere tid,« siger Frederik Rovsing.

De første store peer-to-peer-udlånsplatforme kom frem i 2006 i form af de amerikanske selskaber Prosper og LendingClub, mens vi i Danmark har set selskaber som Flex Funding og Lendino, der primært formidler lån til små og mellemstore virksomheder, mens UdenomBanken henvender sig til boliglånere og nu også ejendomsinvestorer.