Lån & Spar-topchef: Kundetilgang opvejer lave renter

Lån og Spar Banks administrerende direktør, John Christensen, er tilfreds med, at banken har formået at holde fast i indtægterne i et svært marked. Løsningen tilskrives tilgangen af nye kunder, siger direktøren.

John Christiansen, direktør i Lån & Spar Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

Netto rente- og gebyrindtægterne udviklede sig fladt hos Lån & Spar i tredje kvartal i et niveau på 167,25 mio. kr., og det er et godt resultat i et svært marked, siger direktøren.

»Vi har leveret et godt resultat, og vi formår at holde toplinjen i et svært marked. Vi kan se, at vi til stadighed bliver ved med at vækste både indlån og udlån«, siger John Christensen til Ritzau Finans.

Til trods for rentefaldet formår banken at kompensere ved at hente nye kunder, og selvom John Christensen ikke sætter tal på antallet af nye kunder, beretter han om en pæn tilgang af kunder gennem en længere periode - ikke kun i tredje kvartal.

»Vi har en god, solid og robust kundebase, og det afspejles også af nedskrivningsniveauet«, siger John Christensen, der ikke ser noget alarmerende fremadrettet, heller ikke selvom renterne skulle stige.

På omkostningssiden viser regnskabet en stigning i udgifterne til personale og administration til 114,9 mio. kr. fra 105,4 mio. kr., som John Christensen begrunder med åbning af nye filialer og ekstra personale til at håndtere en stor bølge af konverteringer.

Samlet set er overskuddet før skat fordoblet i tredje kvartal og lander på 49,7 mio. kr. mod 24,9 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Overskuddet hjælpes på vej af, at banken har været i stand til at tilbageføre nedskrivninger for 2,2 mio. kr., i kontrast til samme periode sidste år, hvor banken måtte nedskrive for knap 16 mio. kr.

»Sidste år nedskrev vi engagementer, og i år udviklede de sig så bedre end ventet«, siger John Christensen og uddyber, at banken primært har private kunder og kan se tegn på, at det går bedre med den almindelige danskers økonomi.

»Det er lave renter, men vi er også placeret i de større byer, og her kan vi se, at der er meget god gang i den«, siger direktøren.