Lån & Spar ligger godt i forhold til budget

Lån & Spar Banks administrerende direktør, John Christiansen, udtrykker trods vigende basisindtjening i første kvartal 2013 tilfredshed med starten på året.

- Vi ligger sådan set ganske fornuftigt i forhold til vores budget, og der er også derfor, vi siger, at vi for nærværende fastholder vores forventninger, siger John Christiansen til Ritzau Finans.

I første kvartal har banken realiseret en basisindtjening før nedskrivninger på 30,8 mio. kr. mod 36,3 mio. kr. i samme periode sidste år, og selv om banken dermed har realiseret under en fjerdedel af bunden af den udmeldte resultatprognose for hele året om en basisindtjening før nedskrivninger på 130-150 mio. kr., så er den ifølge John Christiansen ikke bagud i forhold til at nå målet.

I prognosen ligger nemlig forventninger om stigende basisindtjening hen over året.

- Vi har stadigvæk dels forhåbninger om, at vores obligationsbeholdning vil give et større afkast, dels kan vi jo se, at vi vækster både ind- og udlån, dvs. forretningsomfanget, det aktivitetsniveau, der er i banken, er jo stigende, hvilket du også kan se på gebyrindtægterne, siger John Christiansen.

Banken har oplevet en god kundetilgang i første kvartal, og der er kunder, der ifølge bankens direktør kommer fra en "bred kam fra andre pengeinstitutter". Hvor mange nye kunder, banken har fået ind, vil John Christiansen ikke oplyse om, men i modsætning til mange andre banker kan Lån & Spar Bank notere fremgang i udlån, som ved udgangen af første kvartal var 8,0 mia. kr. mod 7,4 mia. kr. ved udgangen af første kvartal 2012.

Indlån er samtidig steget til 10,1 mia. kr. fra 8,7 mia. kr.

/ritzau/FINANS