Kvinderne køber julegaver før mændene

December er for mange lig med julegaveindkøb. Men kvinderne begynder at handle julepakkerne, lang tid før mændene overhovedet tænker på det, viser en ny prognose.

Kvinderne er ude i bedre tid end mændene, når det kommer til julegaveindkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Når julegaverne skal købes, begynder kvinderne før mændene.

Næsten halvdelen af de danske kvinder forventer at begynde julegaveindkøbet allerede i november, hvor det kun er 30 pct. af mændene, der går ligeså hurtigt i gang, viser en ny prognose fra Dansk Erhverv.

»Jeg hæfter mig ved, at kvinderne i væsentligt højere grad end mændene forventer at påbegynde julegavekøbene senest i begyndelsen af december,« siger Martin P. Barfoed, politisk konsulent i Dansk Erhverv.Mens nogle af forbrugerne allerede i 11. måned begynder at købe julegaver, er det knapt hver fjerde, som venter til midten af december eller lige op til juleaften.

»Generelt ser det ud til, at vi er ude i ret god tid med julegaveindkøbene. En mulig forklaring kunne være, at nethandelen medvirker til, at vi køber lidt tidligere. Det er blevet nemt at købe julegaverne hjemme fra stuen, og det kan være en del af forklaringen på, at vi kommer hurtigt i gang,« forklarer Martin P. Barfoed.

I midten af december eller lige op til juleaften begynder mændene for alvor at købe julegaver. Her er der således dobbelt så mange mænd som kvinder, der er ude for at købe gaver til under juletræet.