Kvinder dropper shoppeturen

Ikke flere shoppeture i 2009. Sådan lyder mantraet fra et stigende antal kvinder, der i lyset af konjkunkturnedgang og finanskrise ikke regner med at skulle købe nyt tøj i år.

Foto: Scanpix. En ny rundspørge blandt amerikanske kvinder, foretaget af America’s Resarch Group, viser, at en tredjedel af kvinderne i USA ikke – altså slet ikke – regner med at købe nyt tøj i 2009.
Læs mere
Fold sammen
Mon ikke mange husholdningsbudgetter vil glæde sig over, hvad der ligner en ny trend i USA? Her svarer et stigende antal kvinder, at de ikke vil tage på shoppingture i 2009, for at spare på pengene i krisetiden.

Det er en ny rundspørge blandt amerikanske kvinder, foretaget af America’s Resarch Group, der viser, at en tredjedel af kvinderne i USA ikke – altså slet ikke – regner med at købe nyt tøj i 2009.

Normalt er antallet af kvinder, der afviser at skulle supplere garderoben, på bare fire procent, og der er altså tale om en voldsom stigning. Det skriver Forbes Magazine.

Magasinet spekulerer også i, at de amerikanske kvinders shopping-afholdenhed, kombineret med de vanskelige vilkår i detailbranchen, vil betyde, at en række amerikanske butikker og kæder enten må lukke butikker eller simpelthen vil gå nedenom og hjem.

Forbes peger blandt andet på tøjkæderne Lane Bryant, Ann Taylor og Eddie Bauer som eksempler på butikker der vil blive hårdt ramt, men spår også, at skogiganten Timerland samt kaffekæden Starbucks kan blive tvunget til at lukke filialer efterhånden som forbrugerne lægger pengene i lommen i stedet for i butikkerne.