Kvinde stryger til tops i Mærsk

Maersk Tankers sejler ikke uden kaptajn mere. Hanne B. Sørensen skal stå i spidsen for A. P. Møller - Mærsks tankersdivision.

Hanne B. Sørensen bliver ny adm. direktør for Maersk Tankers. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Lines kommercielle direktør Hanne B. Sørensen bliver ny administrerende direktør i Maersk Tankers fra 13. februar. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Hun overtager jobbet fra Søren Skou, der skal være administrerende direktør i Maersk Line.

"Hanne B. Sørensen har stor erfaring inden for international shipping. Jeg er derfor meget tilfreds med, at Hanne har taget imod tilbuddet om at blive administrerende direktør for Maersk Tankers," siger partner og medlem af direktionensledelsen Claus V. Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Han fremhæver desuden Hanne B. Sørensens evne til at tænke strategisk og effektivt og understreger, at hun er den rette til at sejle Maersk Tankers sikkert i havn i udfordrende tider.

Selv siger Hanne B. Sørensen, at hun ikke behøvede meget betænkningstid til at beslutte, om hun skulle tage jobbet:

"Det er en unik mulighed, og jeg var ikke i tvivl, da jeg blev tilbudt jobbet. Jeg er ny i tanker-verdenen, men ikke ny i forhold til at arbejde i en udfordrende og meget konkurrencepræget industri, og jeg ser frem til at arbejde med at udvikle Maersk Tankers markedsledende position," siger hun i en meddelelse.Den nyudnævnte administrerende direktør i rederiets tankdivision kom til Mærsk i 1994. Frem mod 2001 arbejdede hun som finansdirektør i Maersk Line i Italien, Indien og Singapore, og i 2006 blev hun forfremmet som områdechef i Genova, ligesom hun i 2008 blev kommerciel direktør i Maersk Line.