Kurt Thorsen vil anke fængselsdom til Højesteret

Den fallerede byggematador Kurt Thorsen, 58, har ikke opgivet kampen for at blive frifundet for groft skattesvig og dermed slippe for en fængselsstraf på tre et halvt års fængsel.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den fallerede byggematador Kurt Thorsen, 58, har ikke opgivet kampen for at blive frifundet for groft skattesvig og dermed slippe for en fængselsstraf på tre et halvt års fængsel. Kurt Thorsens forsvarer bekræfter overfor bt.dk, at Thorsen nu vil have sagen for Højesteret.

- Vi har skrevet til Procesbevillingsnævnet og søgt om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret. Vi mener, der både er sket formelle fejl og reelle juridiske fejl i sagsbehandlingen i Landsretten, siger Kurt Thorsens forsvarer Lars Henriksen til bt.dk.

Det lykkedes ikke bt.dk at komme i kontakt med Kurt Thorsen selv torsdag eftermiddag.

Kurt Thorsen er både ved byretten og landsretten dømt for skattesvig for et to-cifret million-beløb. Men Østre Landsret besluttede på et tidspunkt at sagen i Københavns Byret skulle gå om, fordi landsretten mente at en af domsmændene i byretten var inhabil, fordi hun sidder i et skattenævn.

Men den afgørelse ankede anklagemyndigheden til Højesteret, som besluttede at sagen ikke skulle gå om alligevel - og i december sidste år blev Kurt Thorsen idømt tre et halvt års fængsel ved Østre Landsret. Landsretten gav dog Thorsen en klækkelig rabat og nedsatte straffen fra byretten, hvor Thorsen blev idømt fem års fængsel.

Men nu slår Kurt Thorsen og hans advokat altså endnu et slag for at vinde skattesagen, så Thorsen slipper for endnu en tur i fængsel. Han har tidligere afsonet en dom på seks års fængsel i den såkaldte PFA-sag.