Kursfest for Vestas’aktionærer

Der er allerede nu afkast på den strategi, som Vestas’ topchef, Anders Runevad, søsatte tidligere på året, og der er mere på vej.

Vestas’ kvartalsregnskab kan betragtes som svenske Anders Runevads første personlige årsregnskab for vindmøllevirksomheden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tredjekvartals regnskab slår forventningerne på stort set alle parametre, og Vestas opjusterer nu målene for det samlede år. Opjusteringerne sker efter et tredje kvartal, hvor omsætningen stiger med 371 mio. euro i forhold til samme kvartal sidste år til 1.813 millioner euro, mens bundlinjen går fra et underskud på 87 mio. euro til et overskud på 102 mio. euro.

»I tredje kvartal 2014 fortsatte forbedringerne inden for flere driftsområder, hvilket understreger, at eksekvering af vores strategi fortsat er på rette spor. På baggrund af den forventede leveringsplan for resten af året og den forbedrede omkostningsbase løfter vi målene for omsætning, EBIT (driftsresultat, red.) og cash flow,« siger koncernchef Anders Runevad.

Nu hedder forventningen for 2014 en omsætning på 6,4-7,0 mia. euro samt et driftsoverskud på syv til otte procent. Tidligere hed forventningerne henholdsvis seks mia. euro og »mindst seks procent«.

Set på antallet af nye ordre, var tredje kvartal ikke prangende, men det er ikke noget, der bekymrer topchefen, der har tiltro til, at man når stærkt i mål for det samlede år.

Regnskabet viser, at Vestas har fået ordrer på 1.170 MW i kvartalet, hvilket var mere, end analytikerne gennemsnitligt havde ventet. Til gengæld er den gennemsnitlige pris per MW lavere end normalt, men det er ikke noget, der bør give anledning til nervøse tics, mener Sydbanks senioranalytiker, Jakob Pedersen.

»Det er et rigtig godt regnskab, der melder om gode takter over stort set hele linjen. Jeg hæfter mig især ved opjusteringen til cashflow-forventningerne. Det er én ting at sælge møller, men det er vigtigt, at man også får penge i kassen for dem. Ser man på den stærke rentabilitet, de har leveret i de sidste kvartaler, så ser bunden af indtjeningsspændet faktisk lidt forsigtigt ud. Jeg tror, de leverer mere end det.«