Kunstige æg fra Kina

I Kina er de begyndt at lave kunstige æg, der ligner de rigtige æg med blomme og hvide på en prik. Myndighederne advarer mod de nye kopiæg, der er lavet af en række kemikalier og har en næringsværdi lig nul.

De nye æg er så vidt vides endnu ikke nået til Europa, men i Kina bliver de solgt på markeder og blandet i æggebakker med rigtige hønseæg. Det skriver Jyllands-Posten.

Hos Task Force Væremærkeforfalskning under Skat advarer man ikke alene mod de nye æg. Myndighederne er også bekymrede over hvor langt kopi-industrien er kommet.

”Tendensen er, at vi ser flere kopier af dagligdagsprodukter. Når man nu også i Kina er begyndt at kopiere æg, bekræfter det, at kopierne breder sig til alle områder,” siger fuldmægtig Lars Kryger Nielsen, Skat.

Han tilføjer, at den kinesiske kopi-industri er kommet langt med de falske æg. ”Det er så organiseret, at der bliver arrangeret tredages-kurser, hvor man for 150 dollars selv kan lære at lave en kopi af et æg,” siger Lars Kryger Nielsen.

De nye æg er lavet af en række kemikalier såsom natriumalginat, gelatine, kaliumaluminiumsulfat, natriumbenzoat, lacton og carboxymethyl.

”De falske æg er lavet af en stribe uskadelige kemikalier, men næringsværdien er lig nul, og jeg kan godt være bekymret for, hvad det gule farvestof i blommen indeholder,” siger cand. Scient. Peter Hald fra Aarhus Universitet, der har gennemgået ægge-opskriften, til Jyllands-Posten.