Kunøes milliardhandel er gået i vasken

Den danske IT-iværksætter kunne ikke blive enig med kapitalfond om salg af Atea - milliardhandlen er afblæst.

IT-milliardæren Ib Kunøe trækker håndbremsen i et salg, der ellers kunne indbringe ham næsten to milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En unavngiven kapitalfond har sprunget fra i sidste øjeblik. Forhandlingerne om en overtagelse af Nordens største IT-forhandler, Atea, er afbrudt, fremgår det af en meddelelse til den norske fondsbørs.

Dermed må storaktionæren i form af den danske IT-iværksætter Ib Kunøe vinke farvel til den check på 1,9 milliarder kroner, som han havde udsigt til at få i forbindelse med handlen.

Den eksakte årsag til, at handlen er faldet til jorden, er pt. uklar, men i børsmeddelelsen fra Atea fremgår det, at "det ikke har været muligt at nå en endelig aftale mellem den potentielle byder og den største aktionær, Systemintegration ApS".

Systemintegration ApS er Ib Kunøes selskab, så det er tydeligt, at det er den danske IT-milliardær, der ikke har været tilfreds med vilkårene i handlen, hvor kapitalfonden angiveligt var villig til at lægge syv milliarder kroner på bordet for Atea.

Det bekræfter koncernchefen i Atea, Claus Hougesen, da også over for Computerworld. De nærmere omstændigheder kender han dog ikke.

"Det er vores hovedejers beslutning at opgive forhandlingerne. Jeg og mine kolleger i Atea vil gerne, at vi har en ejerkreds, som holder fast i den plan, der ligger for selskabet. Så nu fastholder vi den nuværende børsnoterede platform. Det er jeg egentlig meget tilfreds med," siger han ifølge Computerworld og tilføjer:

"Vi har en række interessenter med forskellige ejerandele med Ib Kunøe som den største. Spørgsmålet i den slags forhandlinger er jo, om man kan blive enig eller ej, og det har man åbenbart ikke kunnet i denne sammenhæng, og jeg ved ganske enkelt ikke, hvad forhandlingerne er strandet på."