Kunøe vil børsnotere ny IT-gigant

Finansmanden Ib Kunøe har en gigantisk IT-fusion i støbeskeen. Kunøes plan om at købe og fusionere de to IT-selskaber NNIT og det kommunalt ejede KMD skal ske med henblik på børsnotering, erfarer Børsen.

De to selskber omsætter sammenlagt for 4,4 mia.kr., og Børsens kilder vurderer, at købsprisen vil ligge nogelunde på det niveau. Ifølge avisen er Ib Kunøe i dialog med bestyrelsen i Novo Nordisk og Kommunernes Landsforening. NNIT og KMD er i dag de to største dansk-ejede IT-selskaber efter, at SAS solgte sit IT-selskab SIG, og A.P. Møller - Mærsk solgte Mærsk Data til IBM.

Ib kunøe ønsker ikke at kommentere oplysningerne om, at han fører drøftelser med Novo Nordisk, men han vil gerne bekræfte, at han er interesseret i KMD: »KMD er en spændende virksomhed«, siger han.

Ib Kunøe er de senere år trukket i førertrøjen på den nordiske IT-scne. Først fusionerede han Topnordic med norske Ementor, som efterfølgende slugte ærkerivalen Atea og dermed skabte den største nordiske IT-forhandler.

Kommunerens Landsforening har hyret banken FIH til at forestå salgsprocessen af KMD. Novo Nordisk har endnu ikke indledt noget salgsarbejde af NNIT.