Kunøe varsler opkøb i mia.-klassen

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Krisen skal bruges til opkøb, mener IT-investoren Ib Kunøe.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-investoren Ib Kunøe varsler nu opkøb af selskaber helt op til milliardklassen. Finanskrisen skal udnyttes til at score gevinster blandt IT-selskaber, der falder kraftigt i pris, siger den driftige iværksætter til dagbladet Børsen.

»Det er rigtigt mange, der er i klemme lige nu, og derfor vil vi konsolidere markedet for IT-virksomheder. Tiden er løbet helt fra den lille butik på hjørnet - de kan ikke være med mere,« siger Ib Kunøe.

I går fremlagde hans største projekt, Atea, det tidligere Ementor og Topnordic, regnskab med 15 mia. kr. i omsætning og en driftindtjening på næsten en halv mia. kr.

Atea er sat til at foretage 10 opkøb alene i 2009. Bag opkøbene står Claus Hougesen, administrerende direktør for Atea, der er noteret på den norske børs.

»Vi foretog syv opkøb sidste år, og markedet for IT-virksomheder er i dag ekstremt gunstigt, hvis man har penge. Selskaberne er faldet voldsomt i pris,« siger Claus Hougesen.

Igennem 2008 brugte Atea 250 mio. norske kroner på opkøb, men i slutningen af 2008 fik Atea tre selskaber på stribe til en krone stykket.

Det var Telindus, TDCs salg af mobiltelefoner og bredbånd samt Netkoncept Advisors, der blev vristet ud af nu krakkede JMI Invest, som stod bag skandalen IT Factory.

Ritzau