Kunøe: Jeg skulle ikke være gået ind i Mondo

IT-virksomheden Mondo, som mandag gik konkurs, kunne ikke reddes, siger bestyrelsesformand og IT-storinvestor Ib Kunøe.

Ib Kunøe, der bl.a. er bestyrelsesformand for Nordens største IT-forhandler Atea, måtte mandag lukke IT-selskabet Mondo. Foto: Bjarke Ørsted, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en fejlinvestering at gå ind i IT-selskabet Mondo, som mandag gik konkurs.

Det siger bestyrelsesformand Ib Kunøe, som er en særdeles ivrig investor i IT-branchen via sit investeringsselskab Consolidated Holding og samtidig sidder i bestyrelsen i en række store, danske virksomheder.

Ikke dygtig nok

»Consolidated Holdings forretning er at gå ind i virksomheder, der er i problemer. Dermed er der altid en vis risiko. Med Mondo er der tale om et kompliceret, børsnoteret selskab, hvilket ikke gør det mindre kompliceret. Fra starten har det været meget forgældet. Men jeg må erkende, at jeg ikke har været dygtig eller omhyggelig nok. Måske har jeg troet for meget på de mennesker, som gav mig oplysninger. Og så havde vi ikke megen tid. Men jeg skulle ikke være gået ind i det,« siger Ib Kunøe til Business.dk.

De i alt 250 medarbejdere, hvoraf de fleste er ansat i Pakistan og Ukraine, blev afskediget mandag. Mondo A/S, der er seksdobbelt guldcertificeret Microsoft-partner, leverer IT-løsninger til bl.a. rejsebranchen.

85 millioner på halvandet år

»Det ville kræve en større rekonstruktion at redde Mondo. På et tidspunkt må man se på, hvordan fremtidsudsigterne ser ud i forhold til behovet for yderligere investeringer. Virksomheden har fået tilført rigtigt mange penge, 85 millioner kroner på halvandet år, og stadig er det ikke lykkedes at vende den rundt,« siger Ib Kunøe.

De 50 millioner er kommet fra Consolidated Holding. Derudover har Mondo solgt fra for omkring 30 millioner kroner.

Ikke en ligrøver

»Der vil givet være gode forretningsenheder, som kan sælges fra, men det er kurators opgave. Det ville ikke være positivt, hvis jeg samlede nogle af dem op her og nu. Så ville man bare kalde mig for ligrøver. Det er ulempen ved at være kendt og have mange kasketter. Man skal virkelig holde tungen lige i munden, når det er børsnoterede virksomheder. Men det mener jeg helt bestemt, at jeg har gjort,« siger Ib Kunøe.