Kunøe har udsigt til to ekstra milliarder

IT-milliardæren forhandler med en kapitalfond om salget af norske Atea - handlen vil kunne forgylde Ib Kunøe med næsten to milliarder kroner.

Ib Kunøe, IT-iværksætter og milliardær, er klar til at sælge ud og trække profitten hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Brissing
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største IT-forhandler, norske Atea, er tæt på at blive solgt til en kapitalfond. Falder handlen på plads, kan IT-iværksætteren Ib Kunøe stable knap to milliarder kroner oven på sin nuværende formue.

Ifølge Børsen, så er den unavngivne kapitalfond kun få dage fra at skrive under på, at den vil give syv milliarder kroner for Atea, hvoraf 1,9 triller ned i Kunøs lommer. Nyheden slap ud onsdag, og Atea bekræfter forhandlingerne - men vil ellers ikke gå i detaljer.

"Den potentielle køber er meget følsom med at få sit navn frem på dette tidspunkt, selv om vi er rigtig, rigtig langt i forhandlingerne. Vi taler om få dage, måske uger, så ved vi, om det går den ene eller den anden vej," siger Claus Hougesen, administrerende direktør i Atea, ifølge avisen.

Ib Kunøe er bestyrelsesformand i Atea og største aktionær via sit selskab Systemintegration ApS. Den danske IT-milliardær har tidligere langet ud efter kapitalfonde og kaldt dem utiltalende - og har beskyldt dem for skattetænkning. Nu nedtoner han kritikken.

"Så meget har jeg heller ikke været efter dem," siger han og tilføjer, at grunden til, at han er parat til at sælge ud af sit 28,5 procent store ejerskab af Atea, er, at der er kommet for småt udbytte ud af Atea.

Det holder ikke i længden, mener Ib Kunøe. Derfor vil han trække stikket hjem nu.

"Min forpligtelse er over for aktionærerne og over for mig selv," sige han ifølge Børsen.