Kunøe gav 27 mio. kr. for at baske fluen

Columbus IT stifteren Michael Gaardboe Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var for at få fred mere end noget andet, at Ib Kunøe valgte at købe den anden storaktionær Michael Gaardboes aktiepost i Columbus IT Partner. Det konstaterer bestyrelsesformanden og storaktionæren, efter at det torsdag blev offentliggjort, at han køber den cirka 14 pct. store aktiepost.

- Som jeg sagde sidst: Det er en irriterende flue, der summer for mine ører, og da han ikke har lyst til at være aktionær og gerne vil ud, og jeg ikke har lyst til at have ham som aktionær, så er det vel den rigtige løsning på det, siger Ib Kunøe.

Han betaler 2,5 kr. per aktie inklusive tegningsretter, og det giver en købspris på 27 mio. kr. Dermed ejer Ib Kunøe gennem Consolidated Holdings 48-49 pct. af aktierne i Columbus.

Dermed synes en offentlig ordkrig at have nået sin ende. Den brød ud, da kapitalfonden Nordic Capital kom med et overtagelsesbud, som Michael Gaardboe meget gerne vil tage imod, mens som Ib Kunøe afviste blankt. Det fik Michael Gaardboe - som er stifter af Columbus og blev fyret som direktør af Ib Kunøe - til at beskylde sin rival for dårlig forretningsførelse. Det har bestyrelsesformanden tidligere afvist med henvisning til, at fyringen nok stadig irriterede Gaardboe.

- En aktionær, der arbejder på det følelsesmæssige plan, er jo ikke konstruktiv, konstaterer Ib Kunøe.

Nu sidder han så på knap 50 pct. af aktierne, og da den igangværende emission er garanteret af Consolidated Holdings kan den post blive endnu større. Selv tror Ib Kunøe, at han lander på omkring 50 pct. efter emissionen. Og derefter er der ikke planer om at købe yderligere op.

- Næ, det var ikke noget bevidst køb det her. Men sådan blev det, og så er det jo sådan. Selskabet er på børsen, og så skal der også være noget likviditet i aktien. Det skal der fortsætte med at være. Jeg skal ikke tage den af børsen, siger Ib Kunøe.

En af Michael Gaardboes sidste gerninger som storaktionær var at forlange en ekstraordinær generalforsamling, hvor der skulle stemmes om en granskning af en række af selskabets handler.

For at sikre, at det ikke fremstår forkert, skal den fortsat finde sted, fortæller bestyrelesformanden.

- Jeg afholder under alle omstændigheder den ekstraordinære generalforsamling, så folk ikke skal tro, at jeg følte mig truet til at købe hans aktier. Jeg har fået dem til en god pris, og det synes han åbenbart også, at han har fået, siden han vil sælge, siger Ib Kunøe.

Der indkaldes til generalforsamling den 15. juli, oplyste bestyrelsen i en separat fondsbørsmeddelelse.

RB-Børsen