Kun få har adgang til økologi på arbejdspladsen

To ud af tre køber udvalgte økologiske varer, men under hver tiende kan få serveret økologisk mad på arbejdspladsen, viser en analyse lavet af FDB.

Mange danskere bruger økologiske varer, når der skal kokkereres i hjemmet, men kun et fåtal har adgang til økologisk mad på arbejdspladsen. I en ny analyse fra FDB svarer kun otte procent af de adspurgte, at de kan få økologisk mad i kantinen.

Formand i foreningen "Oprør fra Maven" Katrine Klinken, der forsøger at sætte fokus på madkvaliteten, synes, det er en dårlig idé at udlade økologien i kantineplanlægningen.

- Det burde være et af de tilbud, arbejdspladsen gav. Set fra et økologisk perspektiv er kantinerne en stor kunde, og det ville kunne påvirke miljøet meget, hvis de omlagde. For den enkelte er det altid vigtigt at få sund lokal mad, der er i sæson, og det vil oftest være økologiske varer. Men det er klart, at økologi ikke er det eneste, der spiller ind for spisekvaliteten, men det er én vigtig parameter, siger madskribent, kok og ernærings- og husholdningsøkonom Katrine Klinken.

2326 har besvaret FDB's analyse. Det er stadig økostemplet mælk, æg, frugt og grønt der topper, når danskerne handler økologisk.

/ritzau/