Kun et almindeligt håndtryk til Nothern Rock-chef

Northern Rock-direktøren går over i historien, som den bankchef, der var på nippet til at udløse den første storm på en bank siden 1860erne. SÅ der venter ham ikke noget kontant gyldent håndtryk.

I fredags trak Matt Ridley sig som direktør for den kriseramte Northern Rock, og selv om hans løn har ligget på den pæne side af tre mio. kr. i de seneste tre år, bliver der intet gyldent håndtryk af den grund, skriver BBC.

Allerede i september, da kun en garanti fra den britiske nationalbank, Bank of England, forhindrede, at bankens kunder hævede rub og stub af deres indeståender, tilbød Ridley at gå. Han blev bedt om at blive på posten, indtil han havde været til høring i det britiske parlament, hvor han blev voldsomt kritiseret for at have bragt banken og hele det britiske bankvæsen så langt ud.

Matt Ridley forsvarede sig med, at det var fuldstændigt uforudsigelige hændelser, der havde ledt op til krisen, som for eksempel den pludselige mangel på likvider, der opstod i halen på den amerikanske lånekrise. Han efterfølges af Bryan Sanderson og det forventes, at godkendelsen af han udnævnelse er en ren formssag i det britiske finansråd.