Kun Apple-hovedtelefon virker på ny iPod

Amerikansk IT-producent kræver licens, hvis man vil kunne slutte andre hovedtelefoner til den nye iPod Shuffle.

Den nye iPod Shuffle er en minisag på 45 mm i højden, 17,5 mm i bredden og 7,8 mm i tykkelsen. Vægten er 10 gram, og der er plads til omkring 500 sange på den 4 GB store harddisk. Her ses også de omstridte hovedtelefoner/ørepropper. Foto: Apple Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun hvis man investerer i et par Apple-hovedtelefoner, vil man kunne høre noget som helst på Apples nye iPod Shuffle.

Musikafspilleren kom i ny udgave for en uges tid siden og er den billigste og mindste i iPod-serien. Der er ingen skærm eller knapper - alt skal styres fra hovedtelefonens knapper.

Men ifølge netstedet iLounge er der i afspilleren indbygget en funktion, som undersøger, om hovedtelefonen er certificeret - altså godkendt - af Apple. Og for at blive det skal man altså betale licens til IT-producenten.

Den svenske Apple Store bekræfter over for avisen Dagens Industri, at forholdene er som beskrevet - at kun Apples hovedtelefoner kan bruges.

Apple har tidligere været i den offentlige vridemaskine for at låse sine brugere inde. For lige så berømmet Apples design er, lige så forbandet er mange brugere over, at de f.eks. ikke selv kan vælge, hvor de vil afspille musik købt i Apples iTunes-musikbutik på nettet. På tilsvarende vis føler mange sig låst inde ved at skulle anvende iTunes-softwaren til at holde styr på musikken på iPod-serien, og nu er der heller ikke længere frit valg med hovedtelefoner.