Kulturminister vil have mere kontrol med TV2

Der var ualmindelig hård kritik af både TV 2s tidligere ledelse og Kulturministeriet, da Rigsrevisionen fremlagde sin forklaring på TV-stationens økonomiske problemer.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kulturministeriet har været for passiv som ejer, da økonomien løb af sporet. Nu skal der strammes op, fastslår Carina Christensen, der har arvet problemerne fra sin forgænger som kulturminister, Brian Mikkelsen (K).

"Der kommet en rapport, som vi har læst og tager til efterretning her i huset. Og vi er i gang med at se på, hvordan vi kan stramme vores styring af TV 2. Derudover har vi bedt kammeradvokaten undersøge, om man kan rejse erstatningssag mod TV 2s tidligere ledelse."

Ifølge den tidligere formand har ministeriet været særdeles velunderrettet omkring de ting, der er foretaget. Ikke mindst TV 2 Radio, der var et stærkt ønske fra Brian Mikkelsen...

"Jeg forholder mig ikke til det, der er sagt i medierne. Jeg forholder mig til Rigsrevisionens rapport og de meget specifikke kritikpunkter."

Hvordan kommer I til at stramme op?

"Det er for tidligt at sige nu. Men selvfølgelig bliver der strammet op."

Giver de seneste fyringer af både DR og TV 2s formand anledning til at forvalte statens ejerrolle på anden vis?

"Det giver altid anledning til eftertanke, når der opstår sådanne situationer. Det tænker man selvfølgelig godt og grundigt over."

Vil du gerne ændre den måde, man styrer statens virksomheder på?

"Det vil i givet fald være noget, der skulle aftales mellem alle ministerier. Vi oplever hele tiden en gråzone. Hvornår skal man blande sig, og hvornår skal man holde sig væk? Det er noget vi løbende diskuterer."

Har du noget bud på, hvordan man kan fjerne den gråzone?

"Man kan jo sælge TV 2. Det ville være den nemmeste løsning. Men indtil da må man løbende tage ved lære af de ting, der opstår."

Synes du stadig, at det er en god idé at sælge TV 2?

"Ja, det synes jeg virkelig, det er. Vi kan se de problemer, det volder TV 2 at have de restriktioner, de nu engang har. Jeg tror, det vil være nyttigt for dem. Så skal man selvfølgelig se, hvordan man kan bringe public servide-forpligtelserne ind i sådan en verden," siger Carina Christensen, der understreger, at et salg ikke er aktuelt, så længe der verserer statsstøttesager i EU mod TV 2.

 
Læs kulturministerens syn på det danske mediebillede lige nu:

Minister strammer grebet om medierne

Minister klar til smal medieaftale

Minister: DR skal i strammere tøjler

Målet er flere stærke private medier

Radiominister afviser løftebrud

Ændring af mediernes lommepenge forude