Kuehne + Nagel styrker København som nordeuropæisk transportcentrum

Transportkæmpe rykker til København og konsoliderer hovedstadens status som knudepunkt for godstransport i Nordeuropa.

Transportgiganten Kuehne + Nagel International AG lander i København. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Lufthavn oplever vækst i passagerer og godstransport. I går rykkede den internationale transportgigant Kuehne + Nagel ind i Københavns Lufthavn.

I første omgang er 30 medarbejdere begyndt i Københavns Lufthavn fra den 1. februar, og selskabet har en klar forventning om at ansætte flere folk allerede i år og næste år.

Kuehne + Nagel er den næststørste luftfragtspeditør i verden, og ifølge direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard, vil det kunne mærkes, at selskabet nu også er landet i København.

»Selv om luftfragten kun udgør én procent af den samlede fragtmængde, så udgør den 32 procent af den samlede værdi af Danmarks handel med udlandet,« siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Tilgangen af Kuehne + Nagel bekræfter den succes som Københavns Lufthavn oplever i disse år, og med mere end 370.000 tons luftfragt i 2015 og en stigning på mere end 20 procent siden 2010 er der for alvor kommet gang i luftfragten.

Når flere passagerer rejser gennem Københavns Lufthavn, smitter det af på godstransporten. Det forklarer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank og følger transport- og luftfart tæt.

»Københavns lufthavn er vokset i de seneste år på passagersiden og derfor også på fragtsiden. De to ting hænger sammen, fordi en stor del af godstransporten forgår gennem passagerfly,« siger Jacob Pedersen.

Han forklarer, at Kuehne + Nagels valg af København giver mening, fordi selskabets kunder i forvejen har et stort ind og ud-flow igennem København.

»Københavns Lufthavn har været i vækst de senere år, og det hænger både sammen med en attraktiv geografisk beliggenhed midt i Nordeuropa, men også en vellykket strategi fra lufthavnens side, der tiltrækker nye kunder,« siger Jacob Pedersen.

MR: Passagersucces smitter af på godstransporten

»En stigende del af fragten flyves i dag med passagerfly, den såkaldte ”belly cargo”. Den udgjorde i 2015 knap 40 procent af den samlede mængde luftfragt,« siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

For især de lange interkontinentale flyruter er ”belly cargo” en vigtig del af forretningen. Luftfragt kan udgøre op til 20 procent af omsætningen på flere passagerruter. Det er en af mange grunde til, at luftfragt er en væsentlig del af lufthavnens strategi for at skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark.

Københavns Lufthavn har siden 2010 oplevet en vækst i luftfragt på 20 procent, og der er mere på vej forudser Jens Davidsen, Kuehne + Nagels danske luftfragtsdirektør

»Vi forventer minimum den samme vækst de kommende år, men væksten kan også blive væsentlig større, når det lykkes at trække fragten fra de andre nordiske lande her til Københavns Lufthavn,« siger Jens Davidsen.