Kronprinsessens farvel er et kæmpe tab for modemessen

Kronprinsesse Mary er et stort eksportpotentiale for dansk mode. Derfor er det et tab, at hun har trukket sig som protektor for modemessen, lyder vurderingen.

Det er et stort tab, at Kronprinsesse Mary har valgt at trække sig som protektor for modemessen Copenhagen International Fashion Fair, vurderer brandrådgiver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et markant tab, der kommer til at kunne mærkes, at Kronprinsesse Mary har valgt at trække sig som protektor for modemessen Copenhagen International Fashion Fair (CIFF), der ligger i Bella Center.

Sådan lyder vurderingen fra brandingrådgiver Martin Roll fra Martin Roll Company i Singapore, der har fulgt den royale families betydning for danske virksomheders brandingmuligheder uden for de danske grænser nøje.

»Hun er en stor stjerne i udlandet og bliver fulgt af mange medier. Dels fordi hun er kronprinsesse, men også fordi hun er en meget nærværende person, der er nem at holde af. Hun er et kæmpe eksportpotentiale for modebranchen, og det er klart, at hvis jeg havde mistet hende som protektor, ville jeg være ked af det, fordi hun lige akkurat inden for mode er et godt valg og har stor værdi, « siger Martin Roll.

Kronprinsessen er blevet beskrevet som uvurderligt værdifuld i kampen om at skabe opmærksomhed omkring dansk mode i både danske og udenlandske medier. Bella Centeret har selv tidligere udtalt, at man fra den dag, hun blev protektor, så en interesse fra pressen og indkøbere, som man aldrig havde oplevet før.

»Det har betydet meget for Bella Center at have haft hende som protektor, fordi hun har formået at blive lidt af et stilikon. Sådan tror jeg ikke, hun ser sig selv, men hun har været rigtig velklædt og har interesseret sig for mode,« siger Martin Roll.

Tvivl om årsagen

Det er usikkert, hvad der er årsag til bruddet. Hoffet har i en mail bekræftet, at Kronprinsessen ikke længere er protektor for modemessen, fordi man i fremtiden ønsker at sikre hende en rolle, »der giver mulighed for at støtte modebranchen mere bredt.«

Samarbejdet blev afbrudt 1. oktober sidste år kun godt en måned efter, at offentligheden blev bekendt med pumpede besøgstal og problemer med samarbejdet mellem modeugens mange aktører.

»Hvis hun har trukket sig på grund af en negativ historie eller et negativt event omkring modemessen, så bør arrangøren rense luften og forklare offentligt, hvorfor samarbejdet er afbrudt, så der ikke opstår nogle spekulationer,« siger Martin Roll, der påpeger, at der slet ikke behøver være tale om en krise:

»Det kan meget vel være plausibelt, at hun har startet et sted og bygget sin protektion op, for det var jo et meget naturligt sted at starte, da hun kom til Danmark. Derfor mener jeg også, det er en meget naturlig udvikling, hvis hun vil gå mere ind for mode, og så vil hun jo stadig gavne modemessen. Men man skal være meget forsigtig med at opgive en protektion, for det kan være et følsomt område,« vurderer han.

Kronprinsessen har ud over modemessen også været protektor for Designers' Nest, som er en modepris for unge designtalenter. Denne protektion har hun ingen planer om at opgive.