Kronprins forlader Novo Nordisk

Den ukronede kronprins i Novo Nordisk, Kåre Schultz, forlader den danske medicinalkæmpe. Novo omorganiserer sin ledelse.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk viceadministrerende direktør og driftsdirektør, Kåre Schultz, forlader Novo Nordisk. Det skriver Novo Nordisk i forbindelse med deres kvartalsregnskab.

Medicinalkæmpen skriver meget kortfattet, at man omorganiserer i sin øverste ledelse, og at Kåre Schultz stopper. Konkret har man valgt at forfremme lederne af en række af Novos forretningsområder til medlemmer af koncerndirektionen. Som en følge af det, har Kåre Schultz valgt at stoppe i Novo Nordisk.

»Kåre Schultz har igennem de 26 år, han har været hos os, været stærkt medvirkende til at gøre Novo Nordisk til en succesrig global virksomhed. Jeg ønsker ham alt det bedste i hans fremtidige virke,« udtaler Lars Rebien Sørensen i en pressemeddelelse.

Kåre Schultz blev i 2014 udnævnt til viceadministrerende direktør, hvilket mange tolkede som en officiel udnævnelse til kronprins og dermed efterfølger til Lars Rebien Sørensen. I forbindelse med udnævnelsen skrev Novo Nordisk i pressemeddelelse:

»Udnævnelsen afspejler vigtigheden og kompleksiteten af Kåre Schultz' organisation - Operations - og hans succes i ledelsen heraf siden 2002,« hedder det endvidere i selve regnskabsmeddelelsen.

Bestyrelsen har endvidere besluttet, at Lars Rebien Sørensen forbliver på posten som administrerende direktør, indtil han nærmer sig tidspunktet, hvor hans kontrakt udløber i 2019.