Kronede dage for guldsmedebranchen

Der er særlig stor fremgang i salget af armbåndsure, melder branchen, der i første halvår voksede over seks procent i omsætning.

"Der er mange virksomheder, der sælger rigtig, rigtig godt. Det er helt klart stigende, og folk køber dyrt, så den udvikling forventer vi fortsætter," siger direktør for Guldsmedebranchens Leverandørforening, Christoffer Ritzau til Børsen.

Fra januar til juni måned i år er salget af ure og tilbehør hertil steget med 12,3 procent i forhold til sidste år. Omsætningen af sølvsmykker er steget med 11,9 procent, mens optik og tilbehør er steget med 10,3 procent. Diamant, guld og platinsmykker er derimod "kun" steget med 1,1-3,2 procent.

Den samlede branche er vokset med 6,2 procent i omsætningen. Sidste år landede omsætningen på 100 mio. kroner, og branchen forventer, at det beløb vil bokse med 30 procent i år, skriver Børsen.

Projektleder i Skagen Design forklarer den kraftige fremgang af salget af ure med, at ure i dag ikke kun er et praktisk redskab. Det er snarere et smykke, som mange har flere af og vælger imellem.

Kilde: Dagbladet Børsen.