Kronborg fastholder sit TV 2-kandidatur

TV 2 er nu klar til at søge afløseren for Per Mikael Jensen. Der stilles store krav til den kommende administrerende direktør. Konstitueret adm. direktør, Anders Kronborg, søger stadig jobbet.

Foto: Thorkild Amdi
TV 2s konstituerede administrerende direktør Anders Kronborg nærlæste morgenaviserne en ekstra gang forleden. Deri kunne han nemlig læse stillingsopslaget til den ledige stilling som administrerende direktør for TV 2 Danmark. En stilling, der blev ledig for nogle få uger siden, da Per Mikael Jensen fratrådte, fordi han havde fået job hos Metro-koncernen og af den grund blev vurderet for at være inhabil.

Og Anders Kronborg er formentlig begyndt at hakke af, hvilke kvalifikationer han opfylder i stillingsopslaget.

»Det er en meget konkret stillingsannonce,« siger Anders Kronborg, der ikke ønsker at vurdere sig selv i forhold til mange af de punkter, der efterlyses i annoncen.

»Det er op til andre at vurdere, om jeg lever op til kravene,« siger han.

Alligevel mener han, at han - på trods af de meget skrappe og konkrete krav - er kandidat til posten som administrerende direktør.

»Jeg har 11,5 års erfaring fra koncernniveau. Jeg har en brændende lyst til at videreudvikle stationen, og jeg interesserer mig meget for - og har tidligere prøvet - det politiske spil, som en administrerende direktør for TV 2 også skal kunne,« siger Anders Kronborg, der havde tænkt sig at søge stillingen uanset, hvordan opslaget havde set ud.

Journalist ingen hindring
TV 2s bestyrelse har nedsat et ansættelsesudvalg, der består af næstformand Lars Nørby Johansen og en medarbejderrepræsentant. Derudover har bestyrelsen koblet en ekstern rådgiver på, så den helt rigtige kandidat til posten bliver fundet.

Ifølge opslaget skal den nye direktør være klar til at overtage de strategiplaner, der allerede er lagt for medievirksomheden. Det kan lyde lidt kedeligt, men det lover Niels Boserup, at det ikke er.

»Der vil altid være plads til at videreudvikle. Vi mener bare, at den nye direktør skal være parat til at vedligeholde de mange nye initiativer, som Per Mikael Jensen nåede at sætte i søen. Der sker hele tiden noget nyt i mediebilledet, og det skal vedkommende være klar til at rykke på,« siger Niels Boserup.

Per Mikael Jensen har en journalistisk baggrund. I stillingsopslaget nævnes der intet om journalistik.

»Vi er bange for at få for få ansøgninger, hvis det er et krav med en journalistisk baggrund. Men vi anser det i hvert fald for en fordel,« siger Niels Boserup, der ikke ønsker at sætte antal på, hvor mange kvalificerede ansøgninger, han forventer at modtage.

»Men vi har allerede modtaget en del spontane ansøgninger, som faktisk har været kvalificerede. Så vi får en opgave med at vælge den rigtige til jobbet,« siger Niels Boserup.

Ekstern kandidat
Han forventer, at en ny direktør bliver præsenteret inden jul for så at træde til i starten af det nye år. Det kunne indikere, at bestyrelsen satser på at hente en direktør uden for TV 2-systemet. Dermed er Anders Kronborg ikke længere aktuel som direktøremne. Det vil Niels Boserup dog hverken af- eller bekræfte.

»Anders Kronborg er et meget værdifuldt medlem af TV 2s direktion, og det skal han blive ved med at være,« siger Niels Boserup.

Skulle man gå med en TV 2-direktør i maven, er der ansøgningsfrist den 2. september.