Kroatisk bureaukrati holder dansk vandfly på jorden

Nordic Seaplanes må holde sine vandfly mellem København og Aarhus på jorden mandag og tirsdag på grund af bøvl med licensen hos kroatisk selskab.

Danmark har fået en vandflyrute mellem Århus og København. 45 minutter hver vej.. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det hænder jo, at man ikke altid er herre over egen forretning, og hos Nordic Seaplanes må man konstatere, at bureaukratiske øvelser i Kroatien giver selskabet en dum start på ugen.

Mandag og tirsdag må selskabet således droppe al flyvning mellem København og Aarhus, fordi at det kroatiske selskab European Coastal Airlines (ECA) i øjeblikket står uden licens. ECA er det eneste selskab, der har licens til at flyve med Twin Otter-vandfly - den model, der flyves med mellem Aarhus og København, og derfor har Nordic Seaplanes indlejet sig hos det kroatiske flyselskab.

I sidste uge skiftede ECA ud i den tekniske ledelse og fik det schweiziske selskab QCM som underleverandør, og den udskiftning kræver en ny godkendelse fra det kroatiske luftffartsmyndigheder, og med en helligdag mandag er vurderingen hos Nordic Seaplanes, at den tilladelsen først kommer tirsdag. Så snart den er kommet, får ECA sine licenser tilbage, og så kan Nordic Seaplanes lette igen.

»Det er meget uheldigt med denne ufrivillige pause på to dage til gene for passagererne, men uanset at vores fly er 100 pct. driftsklart og luftdygtigt, er vi nødt til at afvente myndighedernes godkendelse af ændringen i den bagvedliggende organisation. Det er ikke noget, vi har kontrol over. Vi beklager,« skriver direktør Lasse Rungholm i en mail.

Lasse Rungholm startede tilbage i maj projektet i fællesskab med rigmanden Lars Erik Nielsen, der tillader passagerer at flyve mellem København og Aarhus på godt og vel 45 minutter. Prisen for turen er normaltvis i omegnen af 1800 kroner. I starten af august meddelte selskabet, at man har haft så stor succes med forretningen, at man udvidede antallet af daglige afgange fra fire til fem.