Kritisk topchef trækker sig i protest fra Nykredit

Frank Gad, direktør i SP Group, har med omgående virkning forladt Nykredits repræsentantskab som konsekvens af realkreditkæmpens kommende børsnotering.

Foto: Torben Christensen

Det prominente medlem af Nykredits repræsentantskab Frank Gad, der er topchef i industriselskabet SP-Group, har valgt at trække sig fra Nykredit i massiv protest.

Afgangen sker ovenpå et ekstraordinært repræsentantskabsmøde, der blev afholdt onsdag aften, hvor et flertal fra repræsentantskabet i Foreningen Nykredit godkendte planen om at sende Nykredit på børsen inden for 24 måneder.

Næstformand i Foreningen Nykredit, Nina Smith bekræfter over for Berlingske, at Frank Gad er trådt ud af repræsentantskabet.

»Jeg vil gerne sige tak til Frank for hans 16 års arbejde i Foreningen Nykredit. Jeg har været glad for Franks mange input – også de kritiske. Det er vigtigt for foreningen at have folk som Frank, der siger sin mening. Jeg respekterer naturligvis Franks beslutning om at træde ud af repræsentantskabet og ønsker ham alt det bedste,« siger Nina Smith.

Heftig debat om børsnotering

Som Berlingske tidligere har beskrevet, har der forud for mødet været stor polemik omkring, hvorvidt Nykredit skulle være et børsnoteret selskab. Fortalere af en børsnotering, heriblandt Nykredit-topchef Michael Rasmussen og næstformand i Foreningen Nykredit, Nina Smith, argumenterer for, at der ikke er nogen anden udvej end at lade sig børsnotere for at polstre sig mod millardstore kapitalkrav fra EU.

Modstandere af en børsnotering, såsom Frank Gad, argumenterer omvendt for, at der ikke er et stort hul i Nykredits kasse, og at realkreditkæmpen lever op til alle gældende og kendte fremtidige kapitalkrav. I et debatindlæg i nyhedsmediet Finans.dk har Frank Gad blandt andet skrevet følgende:

»Hvorfor haster en børsnotering så meget, at I vil gennemtrumfe det på et hasteindkaldt møde? Må vi se det regneark, der indikerer et yderligere kapitalbehov med de kendte regler frem til 2019? Eller sidder I med et brev fra Finanstilsynet, som vi andre ikke kender? Ja, der kan komme nye regler, men så vil et ansvarligt repræsentantskab opføre sig ansvarligt.«

Berlingske har uden held forsøgt at få en kommentar fra Frank Gade for at få en kommentar til hans udtræden af Nykredits repræsentantskab.