Kritisk storaktionær sikrer sig flere stemmer i andelskasse

Investeringsselskabet Lind Invest, der er ejet af den aarhusianske rigmand Henrik Lind, har sikret sig flere stemmer i Danske Andelskassers Bank (DAB) og sidder derefter på over 20 pct. af stemmerne i banken.

I alt råder Lind Invest, der over flere omgange på det seneste har rejst skarp kritik over for ledelsen i DAB, over 20,27 pct. af stemmerne i banken gennem egne aktier og fuldmagter fra andre aktionærer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt råder Lind Invest, der over flere omgange på det seneste har rejst skarp kritik over for ledelsen i DAB, over 20,27 pct. af stemmerne i banken gennem egne aktier og fuldmagter fra andre aktionærer.

Det fremgår af en meddelelse fra DAB fra tirsdag aften.

Selv sidder Lind Invest på knap 24,2 mio. aktier i DAB, svarende til 19,97 pct. af det samlede antal aktier i banken.

Lind Invest er sammen med Farringdon Netherlands, der også har en pæn portion aktier i banken, gået i offensiven mod ledelsen og bestyrelsen i DAB, som de to storaktionærer er meget utilfredse med.

Utilfredsheden stammer fra en nedjustering i foråret, der kom kun kort tid efter en stor emission i december sidste år. Derfor har aktionærgruppen krævet hele bestyrelsen udskiftet i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling.

Allerede nu har to af de kandidater til bestyrelsen, som Lind Invest og Farringdon Netherlands havde fundet frem, dog trukket sig igen. Nye kandidater skulle dog være klar. Samtidig har den siddende bestyrelse i DAB tilkendegivet, at den gerne vil blive, og dermed er der lagt op til kampvalg, når der afholdes ekstraordinær generalforsamling den 5. december.

Lind Invest har også tidligere offentligt fortalt, at DAB har nægtet at indgå i forhandlinger med et andet pengeinstitut, der ellers skulle have fremsat et købstilbud på DAB til en "betydelig" præmie i juni i år. Og også det er der stor utilfredshed med hos storaktionæren.