Kritisk erhvervsmand har stutteri tæt på udrejsecenter

Michael Ring, direktør i Stelton, har trukket sig som formand for regeringens Virksomhedsforum på grund af placeringen af et asylcenter. Michael Ring har et stutteri tæt ved asylcentret.

Michael Ring, direktør i Stelton Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE

Det har vakt opsigt, at den markante direktør for Stelton, Michael Ring, i dag har trukket sig som formand for regeringens virksomhedsforum.

I et interview med TV2 kritiserede Michael Ring regeringens beslutning om at placere et permanent flygtningecenter i Sjælsmark Kaserne. Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) ærgrede sig på TV2 over beslutningen.

I interviewet med TV2 kom Michael Ring imidlertid ikke ind på, at han privat har meget store interesser i sagen. Michael Ring og hans hustru Birgitte Ring har nemlig et eksklusivt stutteri tæt på Sjælsmark Kaserne.

Det drejer sig om stutteriet Slutterupgård i Hørsholm, der blev portrætteret i Bo Bedre i 2014 som »Danmarks mest spektakulære stutteri«.

»Henning Larsen Architects har tegnet et mesterværk, der både fungerer som hjem og arbejdsplads,« lød det i artiklen om stutteriet, som ligger tæt på Sjælsmark Kaserne.

Ifølge Ugebladet Hørsholm har Michael Ring tidligere givet udtryk for, at han gerne ser Udrejsecenter Sjælsmark blive nedlagt eller solgt til private. Michael Ring har endda erklæret sig villig til selv at bruge penge på at købe Sjælsmark for at jævne det med jorden, ifølge avisen.

Til Berlingske forklarer Michael Ring, at han på intet tidspunkt har lagt skjul på sin store private interesse i sagen:

»Jeg lægger ikke skjul på, at jeg er borger i nabolaget. Men det gør ikke sagen mindre betændt, at man smider så mange penge væk ved at etablere et fast udrejsecenter. Samtidig skal du huske nuancen om, at vi har tilbudt en løsning,« siger Michael Ring.

Han fortæller, at naboerne i området forgæves har forsøgt at komme i dialog med integrationsminister Inger Støjberg (V) om sagen.

»Vi kan godt se, at situationen er sindssygt kritisk med flygtningestrømmene i Europa, og vi har tilbudt at lave et midlertidigt asylcenter. Men at du laver et nyt center tæt på Sandholm vil få store konsekvenser for lokalsamfundet. Vi er en række ansvarlige borgere, som er forsøgt at komme i dialog med ministeren, siden hun tiltrådte. Vi har lavet mere end 10 henvendelser og det er ikke lykkedes,« siger Michael Ring til Berlingske.

På baggrund af den proces har Michael Ring nu meddelt Troels Lund Poulsen, at han ikke ønsker at være formand for Virksomhedsforum, der rådgiver regeringen om afbureaukratisering:

»Når man er kommissionsformand, så er det et ulønnet job. Det er frivilligt, det er udover det almindelige arbejde, det er om aftenen, det er i weekenden, og der skal man have en motivation. Den motivation blev brudt, da man stadfæstede, at Sjælsmark Kaserne skulle være et permanent udrejsecenter for flygtninge,« sagde han i interviewet med TV2 og tilføjede:

»Det er en tåbelig beslutning, det er en uklog beslutning. Jeg tror, ministeren er ilde rådført i den her sag, for økonomisk koster det samfundet mellem 335-530 millioner mere ved at gøre det der i stedet for at lave et såkaldt bar mark-projekt, hvor man bygger det fra bunden,« siger Michael Ring.