Kritiseret advokat vil renses i Byretten

Advokat Karoly Németh vil renses i Byretten, efter at Advokatnævnet for tredje gang har hængt ham ud.

Domsafsigelsen i Parken-sagen. Flemming Østergaard møder ikke op, men det gør Jørgen Glistrup og Karoly Németh. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Advokatnævnet får voldsomme ord med på vejen af Karoly Németh.

Den danske top­advokat er stærkt utilfreds med, at han er blevet beskyldt for »groft« at overtræde god advokatskik. Ifølge Németh er den netop afsagte kendelse fyldt med faktuelle fejl.

»Kendelsen fra Advokatnævnet bliver indbragt for Byretten, og jeg har meddelt Advokatnævnet, at de bør genoptage sagen og berigtige fejlene,« siger Karoly Németh i et interview med Berlingske Business.

For tredje gang på kun fem år er den danske advokat blevet hængt ud for at overtræde god advokatskik – denne gang endda groft og med en bødestraf på 60.000 kroner til følge.

»Kendelsen er fyldt med faktuelle fejl, og jeg må derfor betegne Advokatnævnet som det mest inkompetente organ, jeg længe har været udsat for,« siger Karoly Németh.

Forud for kendelsen forsøgte Németh på et møde at forklare Advokatnævnet sagens rette sammenhæng, oplyser han nu. Men selv faktuelle oplysninger er angiveligt blevet ignoreret eller misforstået af Advokatnævnet.

»Jeg bliver bebrejdet at have indgivet en politianmeldelse, mens der kørte en voldgiftssag. Men problemet er, at det er faktuelt forkert. Politianmeldesen blev indgivet 2. april og afvist 28. april 2014. Først 7. juli samme år begyndte voldgiften, og derfor kan man jo ikke slå ned på dette. Det siger noget om, hvor galt det står til i Advokatnævnet,« siger Karoly Németh som eksempel på den inkompetence, han har oplevet i Advokatnævnet.

Det er langtfra hver dag, advokater går så åbent til angreb på Advokatnævnet, efter at de er blevet beskyldt for at overtræde god advokatskik. Berlingske har tilbudt Advokatnævnet at kommentere kritikken, men det har man ikke ønsket. Derimod står Advokatnævnet ved sin kendelse, som altså nu skal forsvares i Byretten.