Kritiker: Medlemsejet formue bliver omdannet til fond

En vedtægtsændring i den 40 milliarder store pengetank Tryg-fonden betyder, at pengene bliver koncentreret i topledelsen, lyder det fra mangeårig kritiker af Tryghedsgruppen.

Nu advarer Jørn Astrup Hansen, som er mangeårig kritiker af forsikringsselskabet Trygs hovedaktionær, Tryghedsgruppen, om, at magten over de mange penge på grund af en vedtægtsændring i den store pengetank Tryg-fonden bliver endnu mere koncentreret i topledelsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

Hvem der ejer Tryghedsgruppen, og dermed kontrollerer en 40 milliarder stor formue, har igennem en årrække været stærkt omdiskuteret.

Men nu advarer Jørn Astrup Hansen, som er mangeårig kritiker af forsikringsselskabet Trygs hovedaktionær, Tryghedsgruppen, om, at magten over de mange penge på grund af en vedtægtsændring i den store pengetank Tryg-fonden bliver endnu mere koncentreret i topledelsen, skriver Jyllands-Posten.

Torsdag skal det endeligt vedtages, at formuen deles op i to, hvor 32 milliarder kroner går i Tryghedsgruppen og 8 milliarder i et selskab for Nordea Liv og Pension.

Men det er i virkeligheden en omdannelse af formuen til en topstyret fond, ledelsen længe har ønsket, mener Jørn Astrup Hansen, og dermed vil der kun ved en vis overskudsgrad blive penge til de kunder, der ifølge kritikeren også er formuens ejer.

Formanden for Tryghedsgruppens bestyrelse, Jørgen Huno Rasmussen, siger dog til Jyllands-Posten, at det er nødvendigt at skabe ro om selskabets fremtid.

»Eksistentialistisk debat er sundt, men overlevelseskamp giver ikke et klima, der egner sig til at tænke langsigtet. Nu er der med massiv tilslutning taget nogle demokratiske beslutninger, der giver fokus og kræfter til at tænke langsigtet,« siger han til avisen.