Kritik af svage bestyrelser

Bestyrelserne i de danske investeringsforeninger, der forvalter 950 mia. kr. af danskernes opsparing, bliver nu kritiseret for ikke at sikre en god selskabsledelse og de nødvendige fagkompetencer i bestyrelserne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekspert i god selskabsledelse, professor Steen Thomsen fra CBS, vurderer overfor Nyhedsbrev for Bestyrelser, at ”der ikke er nogen grund til, at investeringsforeningernes bestyrelser ikke fokuserer på samme form for forbedring og professionalisering af ledelseskvaliteten, som er sket i de børsnoterede selskaber.

Investeringsverdenen er kompliceret, og hvis bestyrelsen skal tage overordnede beslutninger om strategi, risici og andre investeringsmæssige overvejelser, så kræver det dyb faglig indsigt.”

Se guide til god selskabsledelse i den finansielle sektor

En kortlægning foretaget af Nyhedsbrev for Bestyrelser viser, at investeringsforeningernes bestyrelser er domineret af advokater, professorer fra universiteterne og pensionerede erhvervsfolk.

Stort set ingen af dem har en opdateret, professionel indsigt og afgørende kompetencer indenfor investering, finansmarkeder, regnskab, risikostyring og makroøkonomi, selvom de har ansvaret for 950 mia. kr.

Ny udenlandsk forskning påviser samtidig, at der er klar sammenhæng mellem investeringsforeningernes langsigtede afkast og bestyrelsens kvalitet.

Prøv to numre gratis af Nyhedsbrev for Bestyrelser