Kritik af cheflønninger efter Carillion-kollaps

Kritik af cheflønninger efter Carillion-kollaps Fold sammen
Læs mere
Foto: DARREN STAPLES

Den britiske entreprenørgigant Carillion, der blev tvangsopløst mandag, får hård kritik for de store lønpakker, der er givet til flere af selskabets topchefer.

Det skriver The Guardian.

Kritikken kommer fra interesseorganisationen Institute Of Directors og går specifikt på en vedtægtsændring fra 2016, der forhindrer selskabet i at kræve lønbonusser tilbage på trods af selskabets kollaps.

»Afskaffelsen af selskabets mulighed for at kræve bonusordninger tilbage virker til at være dybt uhensigtsmæssig. Det skader britiske virksomheders ry, når et selskabs øverste ledere kan høste store økonomiske fordele på trods af virksomhedens kollaps,« siger Roger Barker, chef for virksomhedsledelse ved Institute Of Directors.

Både Carillions tidligere topchef Richard Howson og hans afløser Keith Cochrane får lov til at beholde deres løn frem til henholdsvis oktober og juli i år, hvilket vil indbringe dem over 10 mio. kr. tilsammen.

Carillions lønstruktur er blevet kaldt en "skændsel" af den tidligere britiske erhvervsminister Vince Cable, der ifølge BBC mener, at Carillion "belønner deres chefer for en fiasko".