Kristian Jensen: Naturligt med dansker som formand i SAS

Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter at Fritz Schur har forladt formandsposten i SAS, vil den danske regering kæmpe for, at der kommer en dansker på posten som formand i luftfartsselskabet.

Danmark skal nemlig fastholde ejerandelen i SAS og sikre en styring af de strategiske overvejelser for at holde SAS fast i Københavns Lufthavn.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge finansminister Kristian Jensen er det kun naturligt med en dansker på formandsposten, da de to andre nationale ejere, Sverige og Norge, vil ud af ejerskabet af SAS.

Han siger til Børsen, at Danmark har mange gode kandidater, der er vant til at styre store virksomheder, selv under vanskeligheder.

Både Norge og Sverige har reduceret ejerandelen i luftfartsselskabet og ejer nu henholdsvis 9,9 pct, og 14,8 pct., hvorimod Danmarks ejerandel stort set har ligget stabilt på 14,2 pct.

Ifølge Kristian Jensen vil Danmark også fremadrettet være storaktionær i SAS.

»Jeg mener, at Danmark skal fastholde vores ejerandel i SAS og sikre en styring af de strategiske overvejelser. Og her er det klart, at det skal indgå i det, at SAS bruger Københavns Lufthavn som naturligt hjemsted. Det skaber tilgængelighed, som vi ikke kan få ved andre selskaber - og er vital infrastruktur,« siger Kristian Jensen til Børsen.

Dog understreger han, at det er helt centralt, at den person, der bliver valgt, også er den person, der har de bedste kompetencer.