Kriseramte TV 2 opjusterer - igen

Kort efter meddelelsen om økonomisk nødhjæp fra staten opjusterer TV 2 igen forventningerne til 2008, der nu ender med overskud.

Læs mere
Fold sammen
TV 2 meddeler i en pressemeddelelse, at man nu forventer, at 2008 ender med et overskud på 20 mio. kr.

Opjusteringen skyldes ifølge ledelsen et bedre fjerde kvartal end ventet på reklamesiden, mens spareplanen har virket hurtigere end ventet.

TV 2 opjusterede i oktober forventningerne til et underskud på 30-60 mio. kr. i forhold til forventningerne i årsrapporten for 2007, der var et underskud på 120-140 mio. kr. De økonomiske resultater er med andre ord blevet 140-160 mio. kr. bedre, end de udmeldte forventninger i foråret.

"Det er en god nyhed, at vi nu kan opjustere forventningerne til resultatet for 2008, og at de store besparelser, som TV 2 har været igennem i løbet af året, nu udmønter sig i konkrete resultater," siger adm. direktør Merete Eldrup i pressemeddelelsen.

Hun understreger, at opjusteringen ikke ændrer ved den situation, som politikerne i den seneste tid har forsøgt at finde en løsning på. Et arbejde, der har udmøntet sig i en politisk aftale om brugerbetaling fra 2012 og mulighed for statslån indtil da.

"Det ændrer ikke på, at hovedkanalens forretningsmodel er yderst sårbar. Det understreges af, at TV 2 - som konsekvens af bl.a. finanskrisen - desværre er startet 2009 med en betydelig nedgang i reklameomsætningen," siger Merete Eldrup.

Hun har tidligere meddelt, at TV 2 venter overskud i 2009 mens 2010 bliver "nærmere nul".