Kriseramte Toshiba står foran gigantisk minus: Formand forlader skuden

Store problemer ramler ned over den japanske industrikoncern Toshiba, som står foran et gigantisk underskud. Formanden har desuden forladt selskabet, skriver Bloomberg News.

Arkivfoto. Store problemer ramler ned over den japanske industrikoncern Toshiba, som står foran et gigantisk underskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU HANAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet melder tirsdag morgen, at det venter at komme ud af 2016 med et underskud på 390 mia. yen - eller 24 mia. kr.

Det sker som følge af en nedskrivning på cirka 700 mia. yen - eller 43 mia. kr. - i den del af selskabet, der producerer udstyr til atomkraftværker.

Problemerne relaterer sig til opkøbet af amerikanske Westinghouse i 2006, der ikke har kunnet fremvise så gode resultater som ventet.

Toshiba kan desuden fortælle, at Shigenori Shiga stopper som formand for det japanske konglomerat, der ud over atomudstyr også producerer forskellige former for elektronik - blandt andet computere.

Tidligere tirsdag havde Toshiba udskudt offentliggørelsen af sit regnskab, hvilket satte fart på rygter om, at selskabet kan være på vej mod konkurs.

På aktiemarkedet i Tokyo faldt Toshiba-aktien 9,2 pct., men markedet lukkede, inden nyheden, om at underskuddet i 2016 kan løbe op i 390 mia. yen, kom ud.