Kriseramte Lauritzen øjner lysere tider

Det hæderkronede rederi J. Lauritzen er så småt på vej ud af det finansielle stormvejr, rederiet har befundet sig i. Tredje kvartal bød på fremgang og frasalg, så selskabet bør kunne klare bankernes krav.

Flag for Rederiet J. Lauritzen A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Det har været alt andet end sjovt at være rederiet J. Lauritzen de seneste år. En stor ekspansion inden for fragt af tørlastprodukter som kul og malm har sendt rederiet lidt for tæt på bankernes minimumskrav. Men nu lysner det.

J. Lauritzen kom ud af tredje kvartal med et underskud på "kun" 2,9 millioner dollar (16 millioner kroner) mod hele 81 millioner dollar (450 millioner kroner) i minus i samme kvartal sidste år.

Krisen har fået selskabet til at frasælge sine ti skibe til transport af raffinerede olieprodukter, ligesom man nu sælger en ejerandel på 16 procent af Axis Offshore, der gør sig i hotelskibe til olieindustrien.

Det økonomiske bedring og frasalgene betyder, at Lauritzen ikke regner med at komme i konflikt med bankernes minimumskrav til solvensen. Før frasalgene var der som fortalt i Berlingske i juli tvivl om Lauritzens videre færd, og renterne på selskabets obligation nåede så højt som 13 procent.

Selv om rederiet er i bedring, er der dog stadig langt til gode tider. For hele 2013 ventes et underskud på mere end halvanden milliarder kroner.