Kriseramte koreaneres bøn til Mærsk: Køb os!

Hanjin Shipping, der er under betalingsstandsning, har henvendt sig til Maersk Line for at få det danske rederi til at komme med et købstilbud, skriver koreansk avis.

Hanjin Hungary container ship is docked at PSA's Tanjong Pagar terminal in Singapore September 28, 2016. REUTERS/Edgar Su Fold sammen
Læs mere
Foto: EDGAR SU

Hanjin Shipping har henvendt sig til danske Maersk Line for at få det danske containerrederi til at afgive et købstilbud på det kriseramte koreanske rederi.

Det skriver den koreanske erhvervsavis Korea Economic Daily.

Ifølge branchemediet Marine Link skriver avisen, at Hanjin Shipping for nylig har været i kontakt med Maersk Line, der er verdens største containerrederi, for at få det danske selskab til at komme med et bud. Hanjin er i betalingsstandsning efter flere år med ekstremt svære markedsforhold, der presser alle containerrederier.

»Værdierne i Hanjin Shipping falder hurtigt under den nnuværende krise og vi forsøger at sælge aktiverne så hurtigt som muligt,« siger en talsmand fra retten i Korea til den koranske avis.

Kilder sagde tidligere i oktober til den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal, at Maersk Line ville være afventende i forhold til at byde på det koreanske rederi.

Spekulationer om, at Maersk Line muligvis ville overtage Hanjin, begyndte sidst i august, hvor de koreanske rederi gik i betalingsstandsning. Siden har A.P. Møller-Mærsk, der ejer Maersk Line, besluttet at splitte gruppen op i en transport- og i en energidel. Topchef Søren Skou sagde i den forbindelse, at Maersk Line ville fokusere på opkøb fremfor at bygge flere skibe.

Ifølge Korea Economic Daily vil budprocessen løbe frem til 7. november.

»Fordi værdierne falder så hurtigt i Hanjin Shipping, forsøger vi at sælge så hurtigt som muligt,« hedder det fra den koreanske ret.

Hanjin er verdens 13. største rederi.